Ziedonis raidījumā «Labvakar» (1991. gads) (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Godinot vakar mūžībā aizgājušo dzejnieku Iamantu Ziedoni, video vietnē «Youtube» esam atraduši kādu 1991. gada intervijas fragmentu raidījumā «Labvakar». Ziedoņa teiktais par to, ka latvieši kā tauta varētu savākties, ja tiem noņemtu benzīnu un telefonu, rezonē arī šodien. Ziedoņa lietotos jēdzienus «benzīns» un «telefons» droši varam aizstāt ar kādu no mūsdienu sociālo tīklu nosaukumiem - laika zagļiem.

«Latviešu tauta uz kādu laiku varēs nokoncentrēties, ja viņiem nebūs benzīna. Benzīnu privātajiem vispār nevajadzētu dot, tai starpā man arī. Lai viņi nebraukā apkārt. Un ja vēl nebūtu telefona un varētu rakstīt vēstules viens otram un atkal [izteikt] savas domas, nevis kaut ko izkliegt pusfrāzēs un ar intonācijām sarunāties, un pie telefona plātīties ar rokām. Un televizors ja nebūtu, es domāju, ka mēs ļoti ātri savāktos. Ja būtu tikai apkalpošanai nepieciešamais, nu tā - benzīnu vajadzētu, ko maizi atvest, laukus uzart. Bet tik daudz mums ir mašīnu, vieglo mašīnu, kuras braukā apkārt un nezin kāpēc... Lai sēž mājās un padomā par to.»

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu