Jubalts: «Mums visu laiku ir smagi jāstrādā!» (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latviešu populārā grupa «Prāta Vētra» Latvijas mūzikas Gada balvas pasniegšanas ceremonijā uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves pēc balvas gāja trīs reizes. «Prāta Vētra» uzvarēja trijās no četrām kategorijām, kurām tika nominēta.

Pēc apbalvošanas ceremonijas noslēguma sarunā ar TVNET grupas «Prāta Vētra» ģitārists Jānis Jubalts par priecīgo notikumu, ka «Prāta Vētra» ieguva balvas trijās nominācijās, kā arī klausītāju simpātijas, neslēpa pārsteigumu: «Ja godīgi, ir jocīgi!»

Viņš atzina, ka daudzi Latvijas mūziķi ir pelnījuši saņemt balvas: «Es priecājos par Donu, par grupu «Astro'n'out», kā arī daudzi citi ir labi mūziķi. Priecājos arī par mums, ka saņēmām šīs balvas. Šogad apbalvošanas ceremonijā ir tāda jocīga sajūta, jo viss noritēja viļņaini, un ļoti patīkami, ka nomināciju pasniegšana ir sajaukta vietām. Nav kā iepriekšējos gados, kad nemēģina līdz pēdējām brīdim saglabāt intrigu, bet jau pasākuma pirmajā daļā tiek pasniegtas svarīgākās nominācijas un otrajā daļā atkal ir citas kategorijas. Ļoti forši viss noritēja. Visu ceremonijas laiku man bija uztraukums.»

Vaicājot Jubaltam, ko grupai «Prāta Vētra», kura jau tāpat ir tautā mīlēta un atzīta grupa, nozīmē šie apbalvojumi, viņš skaidro:

«Tas liek mums vēl vairāk strādāt. Saprast, ka klausītāji un profesionāļi no mums kaut ko gaida.

Man patika, ka, pasniedzot Gada balvu par labāko debiju, tika piebilsts, ka, pasniedzot debijas balvu, tā ir uz vienu gadu un tad viss atkarīgs no paša mūziķa, ko viņš pierāda vai, gluži pretēji, nepierāda. Taču mums, ja reiz turamies spicē un saņemam balvas, visu laiku ir jābūt kā Šūmaheram (Mihaels Šūmahers, bijušais F1 pilots). Ir grūti. Tas uzliek tik lielu pienākumu, jo ir psiholoģiska un nervu spriedze. Tev visu laiku ir jāstrādā. Vienkārši nav citu variantu.»

Mūziķis atzina, ka laiks rādīs, cik ilgi grupa «Prāta Vētra» vēl būs uz skatuves.

«Ja tāda iespēja būtu, es gribētu spēlēt tik ilgi kā grupa «Čikāgas piecīši»,»

viņš piebilst.

Grupai «Prāta Vētra» šogad ir ieplānots ļoti daudz koncertu, taču tai pašā laikā grupas mūziķi bauda pērn izdotā ierakstu albuma «Vēl viena klusā daba» saldos augļus. «Kā jūs zināt, šim albumam ir trīs versijas. Pirmā ir latviešu valodā, tad ir apvienota angļu un krievu versija un vēl ir angliskā versija. Tieši šobrīd mēs koncertējam Krievijā, kur rit mūsu koncerttūre no pērnā rudens. Tūre ir sadalīta pa posmiem. Nesen atgriezāmies no Kaļiņingradas un Ņižņijnovgorodas, kur bija koncerti. Gribu novēlēt arī citiem latviešu mūziķiem, lai arī cik mūsu valsts ir liela vai maza, lai viņi neaprobežojas ar pāris koncertiem, ko šeit var nospēlēt. Ja ir iespēja, vajag uzrunāt klausītāju arī ārpus mājām. Mūsu gadījumā šobrīd tā ir Krievija, un man par to ir liels prieks. Es domāju, ka tas ir tikai sākums. Krievijā ir tāpat kā Amerikā, Vācijā un Anglijā, kur ir savs tirgus un ir ļoti daudz labu un pieprasītu muzikantu, un sanāk tāda kā rīvēšanās un cīņa. Taču, ja būs laba dziesma, nav svarīgi no kura kontinenta tu esi, tā aizies. Mēs redzam, ka «Gangnam style» to ir pierādījis, un ir daudzi tādi piemēri,» stāsta Jubalts.

Lai arī Jubalts teic, ka arī Krievijā viņi ir tikai ceļa sākumā, «Prāta Vētra» jau saņēmusi vairākas balvas arī šajā zemē. «Ceram jau, ka viss turpināsies. Kad bijām koncertā Ņižņijnovgorodas pilsētā, tur iedzīvotāju ir tikpat daudz, cik visā Latvijā. Mūsu plašā zeme ir varena un mūzikai robežu nav, vienalga, kādā valodā tu dziedi.

Ir vienkārši jādara tas, kas patīk, un ja vēl tas patīk citiem, tas ir kolosāli.

Un nav jābūt greizsirdībai – vai tā ir klasiskā mūzika, rokmūzika vai popmūzika. Ja tu spēj saviļņot ar kādu radošo izpausmi, kaut vai ar dzejoli, tas jau ir daudz,» nosaka «Prāta Vētras» ģitārists.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu