Latvijas kinoteātros populārākais ir «Hobits» (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Arī Latvijā, tāpat kā citviet pasaulē, pārliecinoši populārākā filma ir bijusi «Hobits: Negaidītais ceļojums» («The Hobbit: An Unexpected Journey»). Tiesa, arī pie mums sasniegto rezultātu par izcilu noteikti nevar nosaukt.

Filmu «Hobits: Negaidītais ceļojums» noskatījušies 11 615 cilvēki. Tas ir pirmo četru dienu izrādīšanas rezultāts, kas ļāvis sasniegt pārliecinošu pirmo pozīciju, bet skatītāju skaits, salīdzinot ar citiem šāgada lielajiem kino hitiem, nav lielākais. Neskatoties uz to, «Hobits» noteikti pie mums kļūs par vienu no gadumijas veiksmīgākajām filmām.

Ilgi gaidītās episkās pasakas notikumi risinās pirms «Gredzenu pavēlnieka» triloģijas, kad hobits Bilbo Baginss kopā ar burvi Gendalfu un trīspadsmit rūķiem dodas negaidītā un neticamiem piedzīvojumiem piesātinātā ceļojumā. Režisora Pītera Džeksona filmā uz ekrāniem būs gan jauni varoņi, gan arī iemīļotie «Gredzenu pavēlnieka» triloģijas dalībnieki. Filma uzņemta 3D formātā, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. «Hobits: negaidīts ceļojums» ir pirmā no Pītera Džeksona (Peter Jackson) «Hobita» triloģijas daļām - nākamās filmas pirmizrādi piedzīvos 2013. gada nogalē un 2014. gada vasarā.

2.vietā šonedēļ animācijas filma «Leģendārais piecinieks» (Rise of the Guardians). To noskatījušies 3676 cilvēki, bet pārdoto biļešu kopskaits nu jau pietuvojies 25 tūkstošiem.

Labu sniegumu turpina demonstrēt arī režisora Aigara Graubas jaunā spēlfilma «Sapņu komanda 1935». Šoreiz to noskatījušies 1811 cilvēki, bet to kopskaits jau gandrīz sasniedzis 35 tūkstošus. Tas filmai dod stabilu vietu starp šā gada 20 populārākajām filmām Latvijā.

Ceturto vietu ieņem komēdija no Krievijas «Džungļi». Pārdotas 1189 biļetes, bet kopumā jau gandrīz 15 tūkstoši skatītāju.

Pirmo piecnieku noslēdz rudens sezonas lielākais hits, proti, Džeimsa Bonda jaunākā lente «Operācija «Skyfall»» («Skyfall»). Šoreiz to noskatījušies 1128 cilvēki, un paredzams, ka šonedēļ skatītāju kopskaits pārsniegs 80 tūkstošus.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu