«Purvīša balvai 2013» izvirzīti astoņi mākslinieki (5)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Purvīša balvai 2013» izvirzīti astoņi mākslinieki ‒ Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Andris Breže, Gļebs Panteļejevs, Krišs Salmanis, Andrejs Grants un Harijs Brants, pavēstīja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM). Purvīša balvas ekspertu darba grupa šos māksliniekus izvēlējusies, izvērtējot visus 2011. un 2012.gada laikā fināla atlasei nominētos 29 māksliniekus/mākslinieku grupas, kuru radošais sniegums novērtēts kā nozīmīgs notikums Latvijas vizuālās mākslas ainā konkrētajā laikposmā.

Breže nominēts par izstādi «Miera dzīve» galerijā «Alma», kas skatāma no 5.oktobra līdz nākamā gada 9.janvārim, Fišers ‒ par izstādi «Lielviela» LNMM izstāžu zālē «Arsenāls» no 29.novembra līdz nākamā gada 20.janvārim, Drulle ‒ par personālizstādi «Balstīts uz patiesiem notikumiem» galerijā «Alma» 2011.gadā, Eglītis ‒ par personālizstādi «Zemes darbi» Mūkusalas mākslas salonā 2011.gadā, Panteļejevs ‒ par personālizstādi «Ornitoloģija» LNMM 2011.gadā. Salmanis «Purvīša balvai 2013» nominēts par izstādi «Uzticēšanās trauslums» galerijā «Alma» no šā gada 28.maija līdz 27.jūlijam un videodarbu «Garā diena» laikmetīgās mākslas festivālā «Survival Kit 4» no 6. līdz 16.septembrim, Grants ‒ par personālizstādi «Fotogrāfijas 1980–2010» LNMM 2011.gadā, bet Brants ‒ par zīmējumu izstādi «Portreti» galerijā «Māksla XO» 2011.gadā.

«Ekspertu darba grupa šo lēmumu pieņēma salīdzinoši lielā vienprātībā, vien pamatīgi izdiskutējot visas kandidatūras.

Kopumā pēdējā ekspertu darba grupas sēdē tika apspriestas 17 mākslinieku kandidatūras,

» norādījusi ekspertu darba grupas pārstāve Laima Slava.

Kandidātu sniegumu 2013.gada februārī vērtēs starptautiska žūrija.

«Purvīša balvas 2013» laureāts tiks nosaukts 2013.gada 15.februārī, atklājot visu astoņu kandidātu darbu izstādi. Izstādes kuratore ir Daiga Rudzāte.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu