Purvīša balvai nominēti seši mākslinieki (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Purvīša balvai 2012.gada trešajā ceturksnī nominēti tādi mākslinieki kā Sigita Daugule, Krišs Salmanis, Mārīte Guščika, Kate Krolle un Atis Jēkabsons, kā arī tekstu grupa «Orbīta», informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.

Purvīša balvas neatkarīgo ekspertu darba grupa tekstu grupu «Orbīta» balvai izvirzījusi par instalāciju «Radio siena», kas no 27.jūlija līdz 18.augustam bija skatāma Mākslas festivālā «Cēsis 2012».

Gleznotāja Sigita Daugule balvai izvirzīta par personālizstādi «Fasādes un struktūras», kas «Rīgas Mākslas telpā» bija skatāma no 15.augusta līdz 23.septembrim.

Mākslinieks Krišs Salmanis Purvīša balvai izvirzīts par videodarbu «Garā diena», kas no 6.septembra līdz 16.septembrim bija apskatāms Laikmetīgās mākslas festivālā «Survival Kit 4».

Savukārt Mārīte Guščika balvai izvirzīta par personālizstādi «Atmiņas karte», kas galerijā «Māksla XO» bija skatāma no 20.septembra līdz 16.oktobrim.

Purvīša balvai 2012.gada trešajā ceturksnī nominēta arī Kate Krolle un Atis Jēkabsons par videodarbu «Patiesība ir vienkārša», kas bija skatāms Laikmetīgās mākslas festivālā «Survival Kit 4».

Ekspertu darba grupa nominantus Purvīša balvai izvirza reizi ceturksnī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu