Princis Viljams ar sievu iesūdz tiesā žurnālu «Closer» (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas princis Viljams un viņa sieva Ketrīna iesūdzējuši tiesā Francijas žurnālu «Closer» par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, publicējot fotogrāfijas ar puskailo Kembridžas hercogieni Ketrīnu.

Saskaņā ar tiesā iesniegto prasību pāris arī vēlas aizliegt žurnālam pārdot tālāk minētās fotogrāfijas. Pāris vēlas arī vērsties pret fotogrāfu, kurš uzņēma fotogrāfijas viņu brīvdienu laikā Francijā.

Žurnāls nav izpaudis fotogrāfa vārdu, ne arī to, cik samaksājis par attēliem, atklājot tikai, ka tās uzņēmis profesionāls fotogrāfs, ar kuru izdevniecība iepriekš sadarbojusies.

Viljams un Ketrīna iesūdzējuši tiesā franču bulvārizdevumu "Closer" par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, publicējot fotogrāfijas ar puskailo Kembridžas hercogieni Ketrīnu
Viljams un Ketrīna iesūdzējuši tiesā franču bulvārizdevumu "Closer" par viņu privātās dzīves neaizskaramības pārkāpšanu, publicējot fotogrāfijas ar puskailo Kembridžas hercogieni Ketrīnu Foto: Reuters/Scanpix

«Closer» aizstāvēja attēlu publicēšanu, norādot, ka «šīs fotogrāfijas nekādā veidā nav šokējošas. Tur redzama jauna sieviete, kas sauļojas ar kailām krūtīm, tāpat kā miljoniem citu sieviešu to dara pludmalēs».

«Closer» pieder ekskluzīvas tiesības uz fotogrāfijām, taču izdevniecība piedāvā tās pārdošanā citiem preses izdevumiem visur pasaulē, pavēstīja izdevniecība.

Pagaidām fotogrāfijas pārpublicētas Itālijā un Īrijā.

Slavenību jaunumu žurnāla «Closer» Francijas izdevums fotogrāfijām, kurās redzama hercogiene Ketrīna sauļojamies puskaila, atvēlējis piecus atvērumus. Skandalozie attēli uzņemti septembra sākumā mednieku namā Francijas dienvidos, kas pieder bojā gājušās Lielbritānijas princeses Margarētas dēlam, raksta «Closer».

Paparaci uzņemtās bildes vakar publicējis arī bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni mediju grupai piederošais tenku žurnāls "Chi". Arī "Closer" pieder Berluskoni kompānijai "Mondadori"
Paparaci uzņemtās bildes vakar publicējis arī bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni mediju grupai piederošais tenku žurnāls "Chi". Arī "Closer" pieder Berluskoni kompānijai "Mondadori" Foto: AP/Scanpix

«Harijs sāka šo tendenci, un tagad visi Vindzori izģērbjas,» vēsta žurnāls.

Tomēr žurnālā norādīts, ka fotogrāfijas nelīdzinās prinča Harija divdomīgajiem attēliem. «Šeit nav redzams alkohols, kaili biljarda spēlētāji vai divdomīgas pozas,» paskaidro «Closer». «Tikai sieva, kas apmierināta ar savu ķermeni un kurai nav ko slēpt no sava vīra.»

Karaliskais pāris izdotā paziņojumā nosodīja grotesko privātās dzīves neaizskaramības pārkāpumu.

«Viņu Karaliskās Augstības bija ļoti apbēdināti, uzzinot, ka Francijas izdevums un fotogrāfs ir aizskāruši viņu privātumu tik groteskā un pilnīgi neattaisnojamā veidā,» paziņoja pārstāvis. «Gadījums atgādina Velsas princeses Diānas dzīves laikā pieredzētās preses un paparaci pārmērības, un tas hercogu un hercogieni satrauc vēl vairāk.»

Kaut arī Francijā ir vieni no pasaulē stingrākajiem likumiem personu privātās dzīves aizsardzībai, likums būtībā ir neefektīvs, jo sodi par tā pārkāpšanu ir ļoti maigi, skaidro aģentūra AFP.

Francijas likumi neļauj preses izdevumiem publicēt faktus par personas privāto dzīvi, ne arī attēlus, kas uzņemti bez attiecīgas personas piekrišanas.

Teorētiski par likuma pārkāpšanu žurnāla redaktoram draudētu cietumsods līdz gadam un līdz 45 000 eiro naudas sods.

Taču tiesu prakses precedenti liecina, ka parasti piespriestie naudas sodi ir simboliski, kas tādam žurnālam kā «Closer» nekādi nekaitētu.

Kembridžas hercogienes kailfoto publicēšana satricinājusi britu karaļnamu tikai dažas nedēļas pēc prinča Harija kailfoto skandāla.

Kā jau ziņots, slavenību ziņu vietnē «TMZ.com» augustā tika publicētas divas fotogrāfijas, kurās princis Harijs redzams kails, izklaidējoties kopā ar draugiem Lasvegasā, kā arī virkne piedienīgāku fotogrāfiju ar 27 gadus vecā prinča izklaidēm.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu