Brīvdabas muzejā tradicionālā Kalēju diena (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien, 19.augustā, no plkst.12 norisināsies ikgadējās Kalēju dienas pasākumi, informē muzeja Informācijas un izglītības nodaļas pārstāve Kristīne Dzedule. Kalēja amats ir spēka, vīrišķības un veiklības apliecinājums, tai pat laikā romantisma, veiksmes un mīlestības sabiedrotais. Bez kalēja darinājuma neiztiek ne zemes arājs, ne zvejnieks, ne mājas saimniece.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina ikvienu kalēju arī šogad apliecināt savu amatu prasmi un rast iespēju piedalīties Kalēju dienas svinībās Brīvdabas muzejā.

Kalēju diena sāksies ar muzikālu atklāšanas gājienu no Brīvdabas muzeja galvenajiem vārtiem līdz Mērsraga smēdei. Pie Mērsraga smēdes plkst.12.20 notiks pasākuma atklāšanas svinīgā uzruna.

Pēc iepazīšanās Kalēju danci tiks aicināti apgūt gan kalēji, gan apmeklētāji, no plkst.12.30 līdz 13.30 folkloras kopas vadībā varēs apgūt kalēju dziesmas, kalēju dejas un kalēju rotaļas.

Pēc lielās dziedāšanas un dancošanas plkst.13.30 notiks Priedes kroga sarūpētās Cirvja kāta zupas degustācija. Pēc kārtīgas iestiprināšanās plkst.14 pasākums turpināsies ar kalēju mācekļu veiklības un izveicības sacensībām.

Dzedule vēstīja, ka visa pasākuma garumā, klaudzot āmuriem un liesmu mēlēm šaudoties smēdē, ikvienam drosminiekam būs iespēja pārbaudīt pašam savas prasmes un spēku monētu, pakavu un naglu kalšanā.

Kalēju diena Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Rīgas svētku laikā. Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi aptuveni 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu