Dons: «Latvijā kļuvis kluss un mierīgs!» (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs ar mīļoto sievu Lindu Kalniņu jeb dziedātāju Lily jau pāris gadus dzīvo un strādā Londonā. Un retas ir tās reizes, kad abi ciemojas dzimtenē. Šoreiz dziedātājs uz Latviju atlidojis par godu latviešu komponista Zigmara Liepiņa 60. jubilejas koncertiem, bet sieva palikusi Londonā.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Dons atklāj, ka uz Rīgu atlidojis, lai sagatavotos Zigmara Liepiņa jubilejas koncertiem «Atgriešanās». «Mēģinājumos ir ļoti jauka atmosfēra, smejamies un jokojamies,» paskaidro dziedātājs. Tiesa gan, Linda nav ieplānojusi ierasties Rīgā, lai vērotu vīra uzstāšanos Dzintaru koncertzālē.

Foto: Raimonds Birkenfelds

Dons stāsta, ka ar komponistu Liepiņu jau sadarbojas vairākus gadus. «Iepazināmies 2003.gadā, kad mēs ar Lindu sākām strādāt radio SWH, kur abi vadītājam raidījumu «Pumpuru grozs». Tad sekoja muzikālās drāmas «Adata» iestudējums Nacionālajā teātrī, un kopš tās reizes sadarbojos ar Liepiņu,» viņš stāsta.

Nu jau pāris gadus Dons ar Lindu savu dzīvi saista ar Angliju. Kad abi noskumst pēc dzimtenes, sēžas lidmašīnā un dodas uz Latviju. «Kādas pāris reizes gadā jau atbraucam,» nosaka Dons. Viņš nenožēlo, ka šobrīd par dzīvesvietu izvēlējies Londonu: «Nav slikti pamainīt vidi un paskatīties, kā tur strādā mūziķi, un iepazīties ar cilvēkiem. Tāds jau vairāk vai mazāk arī bija mūsu aizbraukšanas mērķis.»

Pēdējā laikā, ierodoties Latvijā, Dons piefiksējis, ka šeit kļuvis klusāks un mierīgāks. «Ir savādāk. Daudzi mūziķi no Latvijas aizbraukuši, meklējot dažādas vietas un pieredzes. Cilvēki kļuvuši par kosmopolītiem,» viņš piebilst.

Latvieši, kuri viesojušies Londonā, redzējuši, ka Dons strādā apkalpojošā sfērā viesnīcu biznesā, bet Linda kādā no lielveikaliem tirgo apģērbu.

Sarunā ar «Sejām» Dons nosaka, ka šobrīd naudu pelna ar mūzikas projektiem. Arī Linda esot mainījusi darba vietu un kļuvusi par smaržu speciālisti, taču piekodinājusi vīram neizpaust viņas gaitas.

Par atgriešanos Latvijā Dons un Lily gan pagaidām nedomā. Dziedātājs pieļauj iespēju, ka kaut kad nākotnē ar sievu vēlētos pamēģināt padzīvot kādā citā valstī.

Foto: Raimonds Birkenfelds
Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu