Meitene, kas savaldzināja «Prāta Vētru» (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Dziedātāja un dziesmu autore Evija Smagare šovasar dodas koncertturnejā kopā ar latviešu populāro grupu «Prāta Vētra». Grupas puišiem tik ļoti iepatikās pievilcīgās dziedātājas samtainais vokāls, ka tika ierakstīta dueta dziesma «Nākamā nodaļa».

Jaunā dziedātāja Evija Smagare jau gadu no dzimtās Daugavpils, kur joprojām dzīvo viņas vecāki, pārcēlusies uz dzīvi Rīgā. Viņa šoruden sāks 2. kursa studijas Latvijas Kultūras akadēmijā. «Dzīvojot Rīgā, tomēr ir lielākas iespējas kaut ko darīt mūzikas jomā,» skaidro dziedātāja. Viņa atklāj, ka dzied jau kopš bērnības. «Kopš es sevi atceros, es dziedu,» bilst Evija.

Evija Smagare, šovasar baudot atpūtu pie jūras
Evija Smagare, šovasar baudot atpūtu pie jūras Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šobrīd Eviju diezgan bieži redzam uz skatuves muzicējot kopā ar grupu «Prāta Vētra». Grupas puiši pamanīja talantīgo meiteni. Un kā nu ne, ja jaunās dziedātājas un komponistes Evijas izpildītā dziesma «Monday’s song» savulaik Latvijas radiostaciju topos noturējās vairākus mēnešus. «Saņēmu vēstuli no grupas «Prāta Vētra» basģitārista Ingara Viļuma. Viņš piedāvāja iedziedāt duetu ar «Prāta Vētru». Biju patīkami pārsteigta par šādu sadarbības piedāvājumu. Iespējams, ka lielu lomu bija nospēlējusi mana dziesma «Monday’s song», bet nevarēju saprast, kā viņi mani ir atraduši. Jau nākamajā dienā man zvanīja pats Renārs Kaupers. Tā bija ļoti patīkama saruna. Sarunājām tikšanos, un mans pirmais jautājums Renāram - kāpēc viņi izvēlējušies tieši mani un ne citu dziedātāju? Uz ko Renārs man atbildēja, ka Ingaram bija dots uzdevums atrast dziedātāju, kas varētu ar grupu iedziedāt duetu. Ingars grupas kolēģiem ieteica interneta vietnē «youtube» paklausīties manas balss tembru. Puišiem iepatikās mans tembrs, un sākām strādāt pie jaunās dziesmas.

Evija nenoliedzami ir ne tikai talantīga mūziķe, bet arī pievilcīga meitene
Evija nenoliedzami ir ne tikai talantīga mūziķe, bet arī pievilcīga meitene Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Evija vēlas sevi pierādīt latviešu mūzikas lauciņā. Viņa pati komponē dziesmas un tās arī dzied. Tieši tādēļ jaunās dziedātājas plānos ir debijas albums, kurā būs dzirdamas viņas kompozīcijas. «Ceru, ka līdz Ziemassvētkiem mans albums jau būs gatavs un nonāks pie klausītājiem. Šobrīd man ir liels stimuls un apņēmība iepriecināt ar jaunām dziesmām savus klausītājus,» teic Evija.

Jaunā dziedātāja ir viena no retajiem jaunajiem skatuves māksliniekiem, kura sevi pierādījusi mūzikas jomā bez TV šovu palīdzības. «Es negribētu piedalīties muzikālā realitātes šovā. Nespētu sevi tik ļoti atklāt TV kameru priekšā. Šovu skatās vecmāmiņas, mammas un radinieki, un iespējams, ka ir lietas, kas jāpatur labāk pie sevis. Sevi esmu atklājusi bez TV šovu palīdzības. Šovi ir interesanti un piesaista skatītāju uzmanību, un arī mākslinieki iegūst atpazīstamību. Arī pati reizēm skatos muzikālus TV šovus, un man ir interesanti pavērot, vai to dalībniekiem ir izaugsme,» savu viedokli pauž Evija.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu