Aizvadīts «Positivus 2012» festivāls (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Salacgrīvā noslēdzies mūzikas un mākslas festivāls «Positivus», kura laikā koncertus sniedza kā pasaules mūzikas zvaigznes, tā arī pašmāju izpildītāji.

Kā ierasts, festivāls pulcē pārsvarā gados jaunus cilvēkus, taču starp apmeklētājiem, kā allaž, netrūkst arī ģimeņu ar bērniem. Kā katru gadu, Salacgrīvā notiekošais «Positivus» piesaista arvien vairāk viesu no tuvās Igaunijas, kā arī citām Eiropas valstīm. Pēc TVNET aplēsēm mūzikas un mākslas pasākuma pirmo dienu varētu būt apmeklējuši vairāk nekā 25 000 cilvēku.

Pirmajā vakarā paralēli uz vairākām skatuvēm norisinājās dažādu žanru koncerti - «Red Bull Music Academy» gādāja par elektronisko mūziku labāko pašmāju un ārvalstu dīdžeju izpildījumā, bet uz «Nordea» un «Tele2» skatuvēm norisinājās vairāk tradicionāli koncerti ar dzīvo pavadījumu. No mākslinieku uznācieniem pieminēšanas vērti ir jauno grupu «2:54» un «Vondelpark» koncerti, kā arī gaidītā zviedru elektroniskās mūzikas projekta «Niki And The Dove» kāpšana uz galvenās skatuves.

Lielu apmeklētību izpelnījās arī elektropopa trio «Friendly Fires» uzstāšanās, kā arī ekscentriskā mūziķa «King Charles» atgriešanās koncerts - viņš Salacgrīvā uzstājās arī pērn un šā gada laikā iemantojis visai ievērojamu popularitāti latviešu klausītāju vidū. Noteikti jāatzīmē arī nepelnīti nenovērtētās, bet neapšaubāmi lieliskās pašmāju grupas «Tramplīni» vasarīgais koncerts uz «I Love You» bāra skatuves.

Tomēr daudziem apmeklētājiem pirmās dienas gaidītākā bija britu klavierroka grupas «Keane» uzstāšanās, pēc pusnakts pulcējot tūkstošus pie galvenās skatuves. Publikas sajūsmu izpelnījās grupas lielākie hiti, kā «Everybody's Changing», tā arī jaunās un jau zināmās dziesmas, piemēram, «Silenced By The Night». Uzstāšanās laikā grupas solists Toms Čaplins atzina, ka vēlētos, lai par «Positivus» festivālu būtu zinājis jau dažus gadus agrāk.

Festivāla jaunums šogad ir Rīgas koncertvietas «Palladium» skatuve, uz kuras «Positivus» festivālā debitēja ilggadējā pašmāju alternatīvās mūzikas «scēnas» grupa «Baložu Pilni Pagalmi». Tāpat koncertus sniedza arī grupas «Astro'n'out», «The Wow» un «Laime Pilnīga», bet vakaru kā slepenie viesi noslēdza rokgrupa «Satellites LV» - vienīgā apvienība, kas uzstājusies visos «Positivus» festivālos.

Otrās dienas ietvaros koncertus «Positivus» sniedza tādi mūzikas cienītājiem zināmi izpildītāji kā dziesminieks Deimiens Raiss, rokgrupa «Manic Street Preachers», kas festivālā paviesojās 2008.gadā, indīroka kvartets «The Vaccines», kuras sastāvā uz pagaidu laiku spēlē arī grupas «Babyshambles» basists Drjū Makonels, un plašu atzinību ieguvušais elektroniskās mūzikas projekts «SBTRKT».

Pirmie ieskaņas pasākumi «Positivus» festivālā notika ceturtdien, un tas norisinājās līdz svētdienai.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu