"Saulkrasti Jazz 2010" latviešu un lietuviešu grupas (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar (23.jūl.) plkst.20 Saulkrastos, atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", notiks Saulkrastu džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2010" vakara koncerts, kurā uzstāsies Latvijas un Lietuvas izpildītāji.

Šajā koncertā Latviju pārstāvēs grupa "DP5TET Concept of Fun", bet no Lietuvas koncertā viesosies grupa "Gin Gas".

Grupa "Gin Gas" Lietuvā izveidojusies 1992.gadā, kad Jons Verbušaitis, strādājot Šauļu universitātē, savas apņēmības vadīts, apvienoja spēlēt gribošus studentus. Grupa guvusi lieliskus panākumus, piedaloties dažādos festivālos, gūstos tajos klausītāju atsaucību un atzinību. Jau tikai pēc gada ilgas pastāvēšanas, grupa ierakstīja savu pirmo disku "Mind Massage", kurā ierakstītās dziesmas uzreiz kļuva populāras gan radio stacijās, gan klubos un pasākumos.

1995.gadā daži grupas pārstāvji izveidoja savu mūzikas klubu, kas 2000.gadā iedibināja jaunu tradīciju - Šauļu džeza festivālu, kurā piedalījušies ir arī mūsu pašmāju mūziķi, tajā skaitā "Mirrage Jazz Orchestra".

Eksperimentējot ar savu mūzikas stilu, grupa ātri piesaistīja cilvēku uzmanību, un, sākot no 1999.gada, grupa aktīvi koncertēja daudz dažādos valstu džeza festivālos, piemēram, 1999.gada Šauļu džeza festivālā, 2000.gadā Kauņas džeza festivālā un Klaipēdas džeza festivālā, un 2001.gadā tā uzstājās pat kopā ar latviešu grupu "Prāta vētra".

Vakara koncerts atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" noslēgsies ar improvizētu mūziķu saspēli jeb "jam session".

13.starptautiskā Saulkrastu džeza festivāla "Saulkrasti Jazz 2010" pasākumi atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda" turpināsies līdz 24.jūlijam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu