Daugavpils teātrī maijā - visi sezonas jauniestudējumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Džeina Saulīte

Maijā Daugavpils teātris skatītājiem piedāvā iespēju noskatīties visus šīs sezonas jauniestudējumus, informē teātra pārstāve Ieva Anševica.

8. un 25. maijā plkst. 18:30 Raimonda Paula mūzikls krievu valodā «Dāmu paradīze», kura augsto līmeni pēc pirmizrādes atzinīgi novērtēja pats Maestro. Iestudējums ir pirmais teātra direktora Oļega Šapošņikova veikums režijā Daugavpils teātrī.

Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Mūziklā ir redzams daudzu spēcīgu mākslinieku kopdarbs – iespaidīgo scenogrāfiju un skaistos tērpus radījušas Agnese Stabiņa un Inga Bermaka (Spēlmaņu nakts 2010/2011 laureātes), mūzikas aranžējumus veidojis Pāvels Murašovs, horeogrāfijas autore ir Irina Saveļjeva (kuras dejas soļi aizveda M.Naumovu līdz uzvarai «Eirovīzija 2002» konkursā) un, protams, krāšņi baudāms ir aktieru un dziedātāju kolektīva sniegums, jo lomās ir gan LNO soliste Ilona Bagele, gan Lietuvas smagā roka dziedātājs Jeronims Miļus, gan spilgtie Daugavpils teātra aktieri - Egils Viļumovs, Mihails Samodahovs un citi.

12. maijā plkst. 18:00 un 20. maijā 15:00 uz teātra skatuves tiks spēlēta Monikas Zīles speciāli Maijai Korklišai latgaliski sarakstītā monoizrāde «Rūžys byudu golūs» (Rozes vaigu galos), kura jau ir iemantojusi skatītāju mīlestību un atzinību. Izrāde ir īpaša arī tāpēc, ka tā ir režisora Pētera Krilova atgriešanās Daugavpils teātrī pēc 17 gadu pārtraukuma.

13. maijā plkst. 15 un 30. maijā plkst. 12 Edvarda Vulfa trausla rakstura komēdija «Līnis murdā» latviešu valodā. Latviešu dramaturģijas klasikas iestudējumu varētu nosaukt par atdzīvojušos gleznu.

Gleznotāja Augusta Līņa mākslinieka darbnīcā no rāmjiem izkāpj gan kolorītie un kaislīgie varoņi, gan viņus saviļņojošās jūtas, radot īstas mīlestības mākslas darbu, kurā biklais un neveiklais atrod sevī drosmi, savukārt aizrautīgais un trakulīgais sastop un novērtē kautrīgumu un tikumu.

17.maijā plkst. 18:30 skatītājiem ir iespēja pēdējo reizi šajā sezonā noskatīties Žana Batista Moljēra komēdiju krievu valodā «Tartifs jeb varenā XVII gadsimta afēra» – ar šo izrādi aprīlī Daugavpils teātra kolektīvs viesojās Pēterburgā teātru festivālā, saņemot skatītāju sirsnīgu atzinību.

Skats no izrādes "Klepernīku pogosta zvaigzne"
Skats no izrādes "Klepernīku pogosta zvaigzne" Foto: Publicitātes foto / Džeina Saulīte

18.maijā plkst. 18:30 visiecienītākā un popularitātē nepārspētā Kristīnes Jokstes komēdija latgaliski «Klepernīku pogosta zvaigzne». Sirsnīgs, iespējams, pat gandrīz reāls stāsts par dzīvi Latgalē, kāda nu tā ir, ar pamatīgu humora riekšavu.

19.maijā plkst. 19 Ērika Emanuēla Šmita «Oskars un rozā dāma» - eksistenciāla drāma krievu valodā. Aizkustinošais stāsts par mazu zēnu, slimu ar vēzi, kura uzmanību ar aizraujošu spēli piesaistījusi Rozā dāma, neatstāj vienaldzīgu nevienu.

22.maijā plkst. 12 Enidas Blaitonas «Pauks un Šmauks» latviešu valodā. Viktora Jansona režijā stāsts par diviem maziem zaķēniem šķitīs jautrs un interesants ne tikai mazajiem skatītājiem, bet arī vecākiem.

6. un 7. jūnijā plkst. 18:30 būs pirmizrāde komēdijai krievu valodā «Mīļās draudzenītes». Tā būs lietuviešu režisora Ronalda Atkočūna debija Daugavpils teātrī. Uzveduma pamatā ir Lauras Šeinas Kanningemas romāns «Skaistie augumi» (Beautiful Bodies).

Teātra kases darba laiks

Darba dienās no 12.00 līdz 19.00
Pārtraukums no 15.00 līdz 16.00
Sestdienās, svētdienās no 11.00 - 17.00
un 1st. pirms izrādes

Biļešu iepriekšpārdošana arī t/c «Ditton nams» – brīvdienās no 10.00 līdz 15.00, kā arī «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Atlaides:
• 20% atlaide uz Daugavpils teātra izrādēm ISIC kartes īpašniekiem (piedāvājums neattiecas uz bērnu izrādēm, viesizrādēm, pirmizrādēm un izrādēm ar īpašajām cenām);
• Kolektīviem, sākot ar 20 skatītājiem, izrāžu biļetēm atlaide 10%;
• Skolēnu kolektīviem atlaide, sākot ar 15 skatītājiem, – 10%;
• Bērniem ar īpašām vajadzībām uz bērnu izrādēm biļete bez maksas, pavadonim 0,50 Ls;
• Senioriem 20% atlaide uz Daugavpils teātra izrādēm, uzrādot pensionāru apliecību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu