Skolu jaunatnes svētku gājiens plānots divās plūsmās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku organizatori šogad sola īpaši interesantu un atraktīvu gājienu, jo tas plānots divās plūsmās - "Daugavas kreisais krasts" un "Daugavas labais krasts", kas satiksies netālu no Brīvības pieminekļa, lai pie tā nonāktu kopā, informēja izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe.

Plānots, ka svētku gājienā ies Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš ir arī šo svētku patrons, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), kā arī svētku Rīcības komiteja, Mākslinieciskās padomes, organizatoru pārstāvji, virsdiriģenti, virsvadītāji, goda viesi.

Sagatavošanās svētkiem rit atbilstoši noteiktajam grafikam

Svētku izpilddirektore Agra Bērziņa X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Rīcības komitejas sēdē informēja par sagatavošanās darbiem, kā arī par svētkos plānotajiem pasākumiem - koncertiem, vides pasākumiem, gājienu un citiem pasākumiem. Rīgas pilsētas pārstāvji informēja par Rīgas domes pārziņā un atbildībā esošajiem jautājumiem, kas saistīti ar atbilstošas svētku norises nodrošināšanu. Valsts policijas vadība iepazīstināja ar jautājumiem, kas saistīti ar drošības un kārtības nodrošināšanu - gan ar līdz šim paveikto, gan ar svētku norises laikā plānotajiem pasākumiem. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadība informēja par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu svētku laikā. Rīcības komitejas pārstāvji tika iepazīstināti ar svētku norises mārketinga un komunikācijas jautājumiem, kā arī ar plānoto svētku noformējuma izvietojumu pilsētā.

Koķe atzinīgi novērtēja atbildīgo dienestu un institūciju paveikto, aicinot joprojām rūpīgi sekot līdzi katra atbildībā esošajiem jautājumiem līdz svētkiem un svētku norises laikā, lai kopīgi nodrošinātu gan skolēniem, gan ikvienam pasākuma apmeklētājam kvalitatīvu, skaistu un atbilstoši organizētu pasākumu. Tāpat ministre pauda pārliecību, ka šie svētki būs nozīmīgs notikums arī starptautiski, jo tie iekļauti UNESCO 2010.-2011.gada svinamo dienu kalendārā, kā arī svētkus plānojušas apmeklēt vairākas ārvalstu amatpersonas un viesi.

Svētkos piedalīsies vairāk nekā 30 000 skolēnu

Plānots, ka svētkos piedalīsies vairāk nekā 30 000 skolēnu, pārstāvot 1305 kolektīvus. Visvairāk ir dejotāju - gandrīz 14 000 skolēnu no gandrīz 700 kolektīviem. Ar vairāk nekā 6800 dalībniekiem un 236 kolektīviem Rīga ir svētkos viskuplāk pārstāvētā pašvaldība, aiz tās seko Jelgava ar attiecīgi vairāk nekā 840 dalībniekiem no 34 kolektīviem un Valmiera - gandrīz 800 dalībnieku no 35 kolektīviem. Savukārt no Latvijas novadiem visplašāk pārstāvētā ir Vidzeme - 49 pašvaldības, vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 458 kolektīvi.

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 6.jūlija līdz 11.jūlijam Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu