Gorbačovs aizkustināts par Hermaņa iestudētajiem "Šukšina stāstiem" (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais PSRS prezidents Mihails Gorbačovs personīgi pateicies latviešu režisoram Alvim Hermanim par dziļo aizkustinājumu, ko viņam snieguši Maskavas Nāciju teātrī iestudētā izrāde "Šukšina stāsti", raksta laikraksts "Diena".

Gorbačovs uz Hermaņa privāto mobilo telefonu piezvanījis pēc kādas no "Šukšina stāstu" aprīļa izrādēm. PSRS pirmais un vienlaikus arī pēdējais prezidents paudis izbrīnu, "kā tik jauns cilvēks spējis saprast par dzīvi tik svarīgas lietas".

Režisors par zvanu bijis patīkami pārsteigts un laikrakstam norādījis, ka "Gorbačovs jau arī ir lauku zēns, tāpat kā Šukšins". Gorbačovs pie viena Hermani apsveicis arī dzimšanas dienā.

Hermaņa pērn novembrī Maskavā pirmizrādītos "Šukšina stāstus" 9. un 10.oktobrī rādīs Dailes teātrī. Galvenās lomas izrādē atveido Čulpana Hamatova un Jevgeņijs Mironovs.

Kā raksta "Diena", izrāde patlaban Maskavā ir "ejošākais hits" un tiek uzskatīta par potenciālāko Krievijas teātra balvas "Zelta maska" favorīti.

Maskavā spekulanti biļetes uz šo izrādi tirgojot, sākot no 3000 rubļiem (aptuveni 48 latiem). "Infox.ru" ziņo, ka aprīlī "Šukšina stāsti" konkurējuši ar Allas Borisovnas Pugačovas jubilejas koncertu Lužņikos, sasniedzot 20 000 rubļu (aptuveni 320 latu) rekordu.

Latvijā biļetes uz izrādi maksā no 10 līdz 50 latiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu