No jūnija Latvijas Radio pārtrauks finansēt "Radio Naba" (100)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: naba.lv

Finanšu trūkuma dēļ Latvijas Radio no jūnija pārstās finansēt "Radio Naba" pārraidīšanu, informēja Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

"Radio Naba" kolektīvs ir gatavs meklēt līdzekļus, lai nodrošinātu radio skanēšanu ierastajos FM viļņos, taču, ja nauda netiks atrasta tad tiek pieļauta doma, ka vasaras mēnešos "Radio Naba" varētu skanēt internetā.

Kolāts sacīja, ka tuvākajā laikā kopā ar "Radio Naba" veidotājiem, Latvijas Universitātes rektoru Mārci Auziņu un Nacionālās Radio un televīzijas padomes (NRTP) pārstāvjiem tiks skatītas "Radio Naba" nākotnes pastāvēšanas versijas, jo Latvijas Radio vairs nav finansējuma priekš "Radio Naba".

"Ja "Radio Naba" vairs radio ēterā neskanēs, tad aktuāls kļūs jautājums par Saeimas sēžu translāciju Rīgā. Mums jāpēta likums, jo varbūt Saeimas sēdes Rīgā var translēt internetā," sacīja Kolāts, piebilstot, ka runa Latvijas Radio jau labu laiku vairs nav par ekonomiju, bet gan par izdzīvošanu.

"Radio Naba" programmas direktors Madars Štramdiers stāstīja, ka Latvijas Radio no 1.jūnija pārstāj finansēt "Radio Naba" raidīšanu, taču tai pat laikā esot nolemts, ka "Radio Naba" paliek Latvijas Radio sastāvā kā piektais kanāls un līdz jūnijam tiks meklēti risinājumi kā, saglabājot frekvenci FM viļņos, varētu minimizēt "Radio Naba" izmaksas, taču ne caur Latvijas Radio budžetu.

"Līdz šim Latvijas Universitāte "Radio Naba" finansējusi vienu trešdaļu, un divas trešdaļas finansēja valsts. Skaidrs, ka arī Latvijas Universitāte nevar dot lielāku finansējumu, taču pēc mūsu veiktajiem aprēķiniem mēs pat varētu mēģināt iekļauties budžetā, iespējams, ņemot tehnisko aprīkojumu uz nomaksu. Galvenais ir vienoties ar NRTP, vai "Radio Naba" var saglabāt esošo frekvenci," sacīja Štramdiers.

"Radio Naba" programmas direktors uzsvēra, ka gadījumā, ja līdz jūnijam nebūs atrisināts jautājums, jo būs nepieciešamas arī dažādas atļaujas un saskaņojumi, ir pilnīgi iespējams, ka "Radio Naba" vasaras mēnešos būs dzirdams tikai internetā.

"Radio Naba" ir nodarbināti ap 70 cilvēku. "Radio Naba" nav komercradio un Latvijā tā varētu būt diezgan fenomenāla parādība, jo tas ir brīvprātīgs darbs, taču ar visām tām prasībām kādas ir kopumā Latvijas Radio. Izņēmums ir "Radio Naba" ziņas, kas tiek veidotas no Latvijas Universitātes piešķirtās dotācijas. Gadā no Latvijas Universitātes "Radio Naba" saņem līdz 20 000 latu, informēja Štramdiers.

"Radio Naba" ir Latvijas Universitātes radiostacija, kas atrodas Rīgā un tā tika izveidota 2002.gadā. Radio pārsvarā tiek atskaņota nekomerciālā mūzika un tiek veidoti arī autorraidījumi.

Jau ziņots, ka finansējuma trūkuma dēļ no maija pārtrauc skanēt arī "Latvijas Džeza radio", kas bija pirmais radio kanāls, kuru Latvijas Radio piedāvāja klausīties tikai interneta vidē.

Komentāri (100)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu