Lielbritānijā aizliegta televīzijas reklāma pret vardarbību ģimenē (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā aizliegta televīzijas reklāma pret vardarbību ģimenē ar Holivudas aktrises Keiras Naitlijas piedalīšanos.

Nevalstiskā organizācija "Clearcast", kas apstiprina pārraidīšanai britu televīzijas reklāmas, atzinusi, ka video ir pārāk vardarbīgs. Sirdi plosošā reklāmas rullītī redzams, kā Naitlijas atveidotā varone atgriežas mājās no filmēšanas, kur viņu sagaida saniknots draugs. Turot aktrisi aizdomās par neuzticību, ar sitienu pa seju viņš nogāž to zemē un sāk spārdīt ar kājām.

Divu minūšu garu video ar nosaukumu "The Cut" šomēnes sāka demonstrēt Lielbritānijas kinoteātros, un to redzējuši miljoniem cilvēku arī video failu apmaiņas vietnē "YouTube", taču reklāmu atļaus pārraidīt britu televīzijā vienīgi tad, ja tiks izgrieztas ainas, kur Naitlijas varone tiek spārdīta uz grīdas.

"Mēs joprojām neesam vienojušies ar "Clearcast" tādēļ, ka tā (reklāma) ir pārāk vardarbība," sacīja reklāmas aģentūras "Grey London Advertising Agency" izpilddirektors Kirss Hersts. "Taču reklāmas uzdevums ir pievērst uzmanību šai problēmai un izraisīt diskusijas, ko tā ir jau paveikusi arī bez nonākšanas televīzijā."

Pretrunīgi vērtētās reklāmas autors ir britu režisors Džo Raits, kas strādājis ar Naitliju filmās "Atonement" ("Piedošana") un "Pride and Prejudice" ("Lepnums un aizspriedumi").

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu