Brodvejas mūzikla "Les Miserables" pirmizrāde Rīgā (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ, 19.janvārī, Ķīpsalas hallē notiks pasaulslavenā Brodvejas mūzikla "Les Miserables" ("Nožēlojamie") latviešu valodā iestudētās izrādes pirmizrāde

Ķīpsalas hallē šobrīd vēl top pēdējās scenogrāfa Rūdolfa Bekiča veidotās dekorācijas, kas, tāpat kā režisora Gata Šmita režija un vairāk nekā 150 mākslinieces Keitas radītie tērpi, palīdzēs uzburt tipisku aizpagājušā gadsimta atmosfēru.

Mūzikla režisors Šmits atzina, ka pasaulē nav daudz režisoru, kuriem ir bijusi iespēja iestudēt šo klasisko darbu. "Licences noteikumu dēļ 20 gadus dažādās valstīs tika rādīta sākotnējā iestudējuma kopija. Noteikumi ir mainījušies, un mūsu radošā komanda veido oriģinālu "Les Miserables" versiju," norādīja mūzikla režisors.

Kozetes lomas atveidotāja Dita Lūriņa norāda, ka Ķīpsalas hallē ir izveidota orķestra bedre, skatuve ir uzbūvēta vēl lielāka, nekā tā bija mūziklā "Vestsaidas stāsts", kā arī ir iegādāta jauna skatuves tehnika.

Mūzikla producents Viesturs Tīle iepriekš informēja, ka "Les Miserables" ir viens no dārgākajiem projektiem, kas realizēts Latvijā. Projekta kopējās izmaksas, pēc Tīles teiktā, ir aptuveni 0,5 miljoni latu.

Ķīpsalas hallē notiks tikai desmit "Les Miserables" izrādes, kas būs skatāmas laikā no 19.janvāra līdz 3.februārim.

Jau ziņots, ka mūzikls "Les Miserables" veidots pēc Viktora Igo izcilākā un ievērojamākā romāna "Nožēlojamie" motīviem. Tas ir episks darbs, kas smalki un precīzi uzzīmē 19.gadsimta Francijas sabiedrības portretu, rādot sarežģīto politisko situāciju valstī, dažādus tautas slāņus, pastāvošo sociālo netaisnību un tā laika tikumus.

Mūziklā Žanu Valžanu atveidos Ingus Pētersons vai Uģis Roze, Žavēru - Jānis Apeinis vai Imants Erdmans, Fantīnu - Marija Naumova vai Baiba Berķe, Tendardjē kungu - Vladimirs Okuņs vai Artūrs Mangulis, Tendardjē kundzi atveidos Leonarda Ķestere-Kļaviņa vai Ilona Bagele un Kozetes lomu atveidos Dita Lūriņa vai Jolanta Strikaite.

Titullomās piedalīsies arī Juris Vizbulis, Kārlis Neimanis, Andris Ābelīte, Katrīna Tatarinova, Annija Putniņa un citi. Mūziklā piedalīsies arī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Normunda Vaiča vadībā.

Mūzikls "Les Miserables" ir otrais visilgāk rādītais mūzikls Brodvejas vēsturē, kuru līdz šim noskatījušies 53 miljoni cilvēku 38 pasaules valstīs 23 valodās. Mūziku komponējis Klods Mišels Šēnbergs, libreta autors ir Alēns Bublils. Mūzikls ir saņēmis astoņas "Tony" balvas, arī kā "Labākais mūzikls", "Labākais pavadījums", "Labākā grāmata" un "Mūzikla režija".

Biļetes iepriekšpārdošanā uz "Les Miserables" izrādēm var iegādāties Ķīpsalas hallē un "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu