ASV dominē Bekinseila un «Tumsas pasaule 4»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Par ienesīgāko filmu pagājušās nedēļas nogalē Ziemeļamerikā kļuvusi studijas «Sony Pictures» lente «Tumsas pasaule 4» («Underworld: Awakening») ar Keitu Bekinseilu (Kate Beckinsale) galvenajā lomā. Pārējiem nedēļas jaunumiem veicies ar mainīgām sekmēm, ziņo ārvalstu prese. «Tumsas pasaule 4» izrādīšanas pirmajā nedēļas nogalē iekasējusi 25,4 miljonus, un tas ir otrs spēcīgākais starts šīs franšīzes vēsturē. Labs apliecinājums tam, ka 3D faktors tiešām spējis nospēlēt pozitīvu lomu.

Pēdējie statistikas dati liecināja, ka labākus rezultātus iepriekšpārdošanā uzrāda otrs nedēļas jaunums - leģendāro Holivudas kinofilmu «Star Wars» («Zvaigžņu kari») un «Indiana Jones» («Indiana Džonss») radītāja Džordža Lūkasa producētā filma «Red Tails», kas vēsta par pasaulē pirmo afroamerikāņu pilotu vienību. Tas savukārt lika domāt, ka tieši šī filma ierindosies pirmajā vietā, taču tā nenotika.

Jāpiebilst, ka Lūkass pirms dažām dienām paziņoja, ka pamet Holivudas kinoindustriju. Šo lēmumu lielā mērā ietekmējusi vilšanās Holivudas studijās, kas nav izrādījušas interesi par «Red Tails». Kinolenti, kuras budžets bija 58 miljoni ASV dolāru, rezultātā uzņēma Lūkasa producentu kompānija «Lucasfilm». Lai arī filmas režija bija uzticēta Entonijam Hemingvejam, kas iepriekš strādājis tikai ar seriāliem, vairākas epizodes Lūkass uzņēma pats.

Foto: publicitātes

Neraugoties uz studiju atteikumiem, Lūkass bija saglabājis optimistisku skatu nākotnē. «Ja pirmajā nedēļā tā ieņems 20 miljonus, mēs būsim zirgā. Mēs būsim (filmas) «The Help» kategorijā,» norādīja Lūkass, atsaucoties uz pagājušā gada drāmu par melnādaino pilsoņtiesībām, kas guva ievērojamus komerciālus panākumus, kā arī labas kritiķu atsauksmes.

Rezultātā «Red Tails» ieņēma 19,1 miljonu un ierindojās otrajā pozīcijā.

Uz trešo vietu ar 12,2 miljoniem noslīdējis iepriekšējais līderis «Kontrabanda» («Contraband»). Filma kopumā pirmajās 10 dienās iekasējusi ap 45 miljoniem, kas savukārt nozīmē, ka budžets praktiski jau ir atpelnīts.

Savukārt ceturto vietu ieņem vēl viens jaunums «Extremely Loud And Incredibly Close» ar 10,5 miljoniem. Ceturtais nedēļas jaunums - Stīvena Soderberga (Steven Soderbergh) «Haywire» - arī guvis prognozētu summu - 9 miljonus, kas ļāvis noslēgt pirmo piecnieku.

Top10 noslēdz Gaja Ričija «Šerloks Holmss: ēnu spēle» («Sherlock Holmes: A Game of Shadows») ar 4,8 miljoniem un Deivida Finčera (David Fincher) «Meitene ar pūķa tetovējumu» («The Girl with the Dragon Tattoo»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu