Taps «Parīzes Dievmātes katedrāles» iestudējums (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Maijā Latvijas Nacionālajā teātrī gaidāms Zigmara Liepiņa operas «Parīzes Dievmātes katedrāle» iestudējums, liecina teātra mājaslapā publicētā informācija. Pirmizrāde paredzēta 17.maijā.

Zigmara Liepiņa romantiskā un skaudrā opera - pirmoreiz teātra versijā, izspēlējot nežēlīgo mīlestības stāstu no Parīzes padibeņu dzīves. Par to, kā dažu šķietami svešu cilvēku dzīves savijas neatšķetināmā mīlestības, naida un izmisuma tīklā. Par mīlestību, kas nāk pār mums, lai mūs iznīcinātu un apgarotu, sagrautu un paceltu spārnos. Par Kvazimodo, kas piedzimis kropls, un Esmeraldu, visskaistāko meiteni pasaulē. Par nāvi, kas draud Esmeraldai un no kuras var glābt tikai Kvazimodo. Un arī par pašu Parīzes Dievmātes katedrāli.

Operu iestudēs režisore Indra Roga, Kvazimodo loma uzticēta jaunajam, talantīgajam Nacionālā teātra aktierim Jurim Jopem (viņu dublēs dziedātājs Daumants Kalniņš). Gudulas lomā Dita Lūriņa un Marija Bērziņa, Esmeralda - Zane Dombrovska un Beāte Zviedre, Frolo - Mārcis Maņjakovs un Gundars Grasbergs, Fēbs - Mārtiņš Brūveris un Jānis Ķirsis; citās lomās Nacionālā teātra aktieri Uldis Anže, Artis Drozdovs, Indra Burkovska, Ģirts Jakovļevs, Arturs Krūzkops, Juris Lisners u.c.

Biļetes uz izrādi jau var iegādāties «Biļešu paradīzes» un Latvijas Nacionālā teātra kasēs.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu