Šova jaunie dalībnieki grib pārspēt «Prāta vētru»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien LNT šova «Okartes skatuve» dzīvoklī, kas uz piecpadsmit nedēļām kļūs par viņu mājām, ievācās šova otrās sezonas divpadsmit dalībnieki. Tāpat kā iepriekš, arī viņi katru piektdienu uzstāsies koncertā, sacenšoties par galveno balvu - galveno lomu topošajā mūziklā, kura librets un muzikālā puse pagaidām vēl ir noslēpumā tīta.

Jau vēstījām, ka šodien, 16.janvārī, sākas «OKartes skatuves» otrā sezona, kurā piedalās divpadsmit jaunieši - seši pazīstami no «Okartes skatuves» pirmās sezonas raidījumiem, bet sešiem dalība šovā būs pilnīgs jaunums.

Tāpat, atšķirībā no šova pirmās sezonas, šoreiz dalībniekiem talkā nāks profesionāļi, kas palīdzēs sagatavot iknedēļas priekšnesumus: par dejām rūpēsies pieredzējusī horeogrāfe Līga Liberte, par vokālo pusi - dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, par lokanību - rīta vingrošanas trenere Kristīne Bērziņa, kuru skatītāji savulaik iepazina «Pica TV».

Šoreiz arī šova dalībniekiem nebūs iespēju sazināties ar saviem draugiem, tuviniekiem un atbalstītājiem internetā; satikties ar tuvajiem cilvēkiem jaunieši varēs vien piektdienu koncertos, kas notiks ne vairs Kinostudijā, bet turpat LNT telpās Elijas ielā 17.

Jaunā šova un topošā mūzikla repertuāra direktors ir pazīstamais dziesmu tekstu autors un mūzikas izdevējs Guntars Račs
Jaunā šova un topošā mūzikla repertuāra direktors ir pazīstamais dziesmu tekstu autors un mūzikas izdevējs Guntars Račs Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Atgādināsim, ka šovs vainagosies ar mūziklu, kura galvenais producents ir pazīstamais dziesmu tekstu autors un mūzikas izdevējs Guntars Račs.

«Mūsu uzdevums ir popularitātē pārspēt latviešu supergrupu »Prāta vētra«,

savācot vairāk skatītāju nekā bija viņu Mežaparka koncertā. Esmu pārliecināts, ka to varam,» uzrunājot sanākušos jauniešus, plānus atklājaLNT ģenerāldirektors Andejs Ēķis, savukārt šova repertuāra direktors Guntars Račs jokojot piebilda, ka tas iespējams vien tad, ja «Prāta vētra» piekristu būt par pavadošajiem mūziķiem.

Pēc Guntara Rača domām, šova popularitāti pierāda fakts, ka pirmās sezonas albums «OKartes skatuve. Dzimuši mūzikai» nominēts kā labākais popmūzikas albums Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. Savukārt faktu, ka neviena no «Okartes» dalībnieku dziesmām nav nominēta «Muzikālās bankas» finālam, kas šonedēļ risināsies Ventspilī, liecinot, ka tās veidotāji baidās no konkurences.

Račs arī atklāj, ka šova dalībnieku koncertos par dziesmu pavadījumu rūpēsies grupa Artūra Palkeviča vadībā. «Mūziklam izvēlēsimies šova dalībnieku jaunradītās dziesmas, gan skaņdarbus no iepriekšējās sezonas.

Tā kā ir vairāk nekā astoņdesmit dziesmu, ir no kā izvēlēties,»

uzskata mūzikas izdevējs, piebilstot - ja dziesmas tematika un saturs atbildīs mūzikla konkrētajai ainai, tad dziesma tiks iekļauta mūziklā.

Katru piektdienu jauniešiem tiks uzdota tēma, par ko jāgatavo dziesmas (piemēram, «Blēži»). Šova veidotāji atklāj, ka šīs nedēļas koncertam dziesmu jau uzrakstījis Kaža, tāpat ir runāts ar Jāni Lūsēnu, Juri Kulakovu, Jāni Strazdu, Tomasu Kleinu un citiem skaņražiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu