ASV kinoteātros plosās sātana izdzinēji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jaunā šausmu filma «The Devil Inside» spējusi sagādāt pārsteigumu un ierindoties pārliecinošā pirmajā vietā Ziemļamerikas kinoteātru topā, ziņo ārvalstu prese.

Uzreiz aiz jaunā līdera gadu mijas grāvēji - franšīzes «Mission: Impossible» ceturtā filma «Neiespējamā misija: Rēgu protokols» ar Tomu Krūzu (Tom Cruise) galvenajā lomā un Gaja Ričija «Šerloks Holmss: ēnu spēle» («Sherlock Holmes: A Game of Shadows»).

«The Devil Inside» startējusi veiksmīgi un jau savā pirmajā nedēļas nogalē iekasējusi 34,5 miljonus dolāru. Paralēli tam, ka šāda summa netika prognozēta, jāizceļ vēl viens interesants fakts, proti, filma ir pieskaitāma tā saucamajai mikrobudžeta grupai. Šai grupai mēdz pieskaitīt filmas, kurām budžets ir līdz 1 miljonam. Šajā kategorijā lielākos panākumus guvušas tieši šausmu filmas (sākot "Zāģa" franšīzi, "Paranormāla aktivitāte" franšīzi un arī citi piemēri). Jau tagad skaidrs, ka filma savai studijai ienesīs labu peļņu un kļūs par vienu no šā gada lielākajiem veiksmes stāstiem.

Foto: publicitātes

Uzreiz aiz līdera ierindojušās «Neiespējamā misija: Rēgu protokols» (20,5 miljoni) un «Šerloks Holmss" (14 miljoni). Īpaši jāuzteic "Rēgu protokola" sniegums, jo jaunākais spiegu trilleris piedzīvojis tikai nelielu ieņēmumu kritumu un kopējā filmas kase globālā mērogā nu jau ievērojami pārsniegusi 400 miljonus. Tas ieliek labus pamatus nākamās daļas tapšanai.

Labu sniegumu turpina demonstrēt arī Deivida Finčera (David Fincher) «Meitene ar pūķa tetovējumu» («The Girl with the Dragon Tattoo»), kas ar 11,3 miljoniem ierindojusies ceturtajā vietā. Lai arī filmai vēl tāls ceļš ejams līdz pilnīgai budžeta atpelnīšanai, reti kurš šaubās, ka tā noteikti ienesīs peļņu. Savukārt pirmo piecnieku noslēdz ģimenes komēdija «Alvins un burunduki. Aizburājuši» («Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked») ar 9,5 miljoniem (uz ekrāniem Latvijā jau nākamnedēļ). Šai filmai par peļņas sasniegšanu vairs nav jāuztraucas, jo tas jau ir izdarīts.

Kopumā šī pirmā pilnā janvāra nedēļas nogale pēc kases ieņēmumiem kļuvusi par vienu no spēcīgākajām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu