Valmierā tapušas Čehova Trīs māsas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Valmieras Drāmas teātra Apaļajā zālē pirmizrāde režisora Feliksa Deiča izrādei Trīs māsas.

Režisors izrādi veidojis kopā ar scenogrāfu Ivaru Noviku un kostīmu mākslinieci Ievu Kundziņu. Antona Čehova lugas Trīs māsas darbība pārcelta uz pagājušā gadsimta 50. gadiem – laiku, kad beidzies Otrais pasaules karš, kad nogurums un cerības jaucas ar smagām atmiņām un tik ļoti gribas dzīvot.

Nelaiķa ģenerāļa Prozorova meitas un viņu brālis Andrejs vienpadsmit gadus dzīvo nelielā Krievijas provinces pilsētiņā, neprātīgi ilgojoties pēc pārmaiņām un ar neremdināmu nostalģiju atceroties dzimto Maskavu. Gaisā nepārtraukti virmo sapņi un cerības atgriezties īstajās mājās.

Uz īsu laiciņu pelēkā, vienmuļā, paredzamā ikdiena tomēr iegūst krāsas, jo provincē ierodas karavīru garnizons, ģenerāļa kādreizējie biedri, un atsauc atmiņā laikus, kad visi vēl jutās laimīgi. Dzimst kaislīga mīlestība, un tomēr gandrīz jau notvertā laime izslīd no rokām.

Antona Čehova Trīs māsas Valmieras teātrī pirmoreiz iestudēja Oļģerts Kroders pirms vairāk nekā trīsdesmit gadiem. Tagad Trīs māsas tapušas tāpēc, ka teātrī ir trīs brīnišķīgas aktrises – Ieva Puķe, Elīna Vāne un Māra Mennika, kuras jau sen pelnījušas nospēlēt šīs lomas – Olgu, Mašu un Irinu. Citās lomās: Imants Strads, Ilze Pukinska, Ivo Martinsons, Aigars Vilims, Madars Zvagulis, Mārtiņš Liepa, Rihards Rudāks, Paulis Nimrods, Ruta Birgere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu