Valentīna dienā dāvina viens otram plastiskās operācijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad turīgie ķīniešu jaunieši iecienījuši svētā Valentīna dienā dāvināt mīļotajiem cilvēkiem plastiskās operācijas.

Kā vēsta laikraksts "China Daily", plastiskās ķirurģijas klīnikas bagātākajā Ķīnas pilsētā Šanhajā piedzīvo vēl nebijušu klientu pieplūdumu.

Cilvēki maksā par partneru operācijām un arī paši guļas zem ķirurga naža, lai 14. februārī pārsteigtu mīļoto cilvēku ar jaunu ārieni.

Kādas Šanhajas estētiskās ķirurģijas klīnikas pacienti Lu Jaņa un viņas draugs lūdza ķirurgus izveidot viņiem vienādus degunus, kas abiem mīlētājiem izmaksāja 9660 juaņas (700 latu).

"Es piedāvāju šādi rīkoties, lai nosvinētu mūsu attiecības... tas mūs satuvinās pilnīgi jaunā veidā," izteicās 24 gadus vecā Lu Jaņa, piebilstot: "Manam draugam iepatikās šī ideja, un viņš sedza visus izdevumus. Mēs esam ļoti apmierināti ar rezultātu."

Pēc klīnikas galvenā ķirurga teikā, 20-30 gadus veco klientu skaits pēdējo desmit dienu laikā pieaudzis vairāk nekā par 30%.

"Daudzi pacienti, īpaši sievietes, atzīst, ka plastiskā operācija ir dāvana no viņu vīriem vai draugiem svētā Valentīna dienā," sacīja ārsts.

Kādā citā Šanhajas klīnikā pacientu skaits šajā laikā palielinājies divas reizes, un brīvu vietu nav līdz pat marta vidum.

Vispopulārākais plastiskās ķirurģijas objekts ir deguns un acis.

Operācijas šīm ķermeņa daļām izmaksā no 3000 juaņām (217 latiem) par korekciju līdz 20 125 juaņām (1460 latiem) par deguna formas uzlabošanu. Savukārt krūšu palielināšana maksā 35 400 juaņas (2567 latus).

Vēl kāda Šanhajas klīnika svētā Valentīna dienā piedāvā īpašu "ķirurģisko paketi", tādējādi acu un deguna operācijas kopā izmaksā lētāk nekā tad, ja tiktu veiktas atsevišķi, teikts klīnikas interneta lapā.

Pēc ziņu aģentūras "Siņhua" datiem, Ķīnā šobrīd ir apmēram miljons plastiskās ķirurģijas klīniku un kabinetu. Savukārt Ķīnas Patērētāju asociācija informē, ka par nekvalitatīvu operāciju veikšanu ik gadu tiek iesniegti vidēji 20 tūkstoši sūdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu