Norisināsies "Vispasaules latviešu klaidoņu saiets"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flicr.com/mako10

Apgāds "Jumava" un SIA "Aloja Starkelsen" aicina uz pasākumu "Vispasaules latviešu klaidoņu saiets", kas šogad norisināsies 11. jūnijā plkst. 17.30 pļaviņā pie Alojas Ausekļa vidusskolas Sporta halles (Ausekļa ielā 1, Alojā, Limbažu rajonā). Pasākuma izskaņā plkst. 21.30 Skolas parkā zaļumballe kopā ar grupu "Klaidonis".

Pasākuma pirmajā daļā interesentiem būs iespēja tikties ar pasaules apceļotājiem, kuri saistošā stāstījumā dalīsies iespaidos par ceļojumos redzēto un pieredzēto, demonstrēs fotogrāfijas atbildēs uz jautājumiem.

Iztēlotā ekskursijā pāri Dienvidamerikas kalniem ugunsdzēsēju mašīnā vedīs pasaules apceļotājs Valdis Brants, ar jahtu apkārt pasaulei varēs doties ekspolitiķa un ceļotāja Māra Gaiļa – jahtas "Milda" vadītāja sabiedrībā. Par Venecuēlā piedzīvoto pieredzē dalīsies Pēteris Strubergs, turpretī ceļotājs un žurnālists Juris Lorencs priecēs ar stāstījumiem par Indiju.

Pasākuma laikā apbalvos UNESCO LNK akcijas "Pasaule tavā bibliotēkā" par Austrāliju konkursa uzvarētājus, kuriem pateiksies par dalību.

Arī šogad "latviešu klaidoņi" veiks īpašus ierakstus jau par tradīciju kļuvušajā "Latviešu klejotāju almanahā", kas kopš pagājušā saieta rūpīgi glabāts Alojas pilsētas bibliotēkā.

Aizsākot jaunu tradīciju, notiks "Klaidoņu mantu izsole", kurā tiks vairāksolītas ceļotāju relikvijas, kas iegūtas ceļojumu laikā.

Plkst. 21.30 Alojas vidusskolas parkā sāksies pirmā šīgada zaļumballe Alojā, kur spēlēs grupa "Klaidonis" un Evija Sloka. Darbosies arī "Klaidoņu bufete", kur varēs iegādāties īpaši sarūpētus našķus un kārumus no tālām zemēm.

Pasākuma mērķis ir pulcināt un vienot latviešu ceļotājus un iepazīstināt ar savu redzējumu citus, ieinteresējot cilvēkus ceļot, klejot un visādi citādi iepazīt ceļojumu burvību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu