Džafars Panahi uzsācis bada streiku (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Irāņu kinorežisors Džafars Panahi cietumā sācis bada streiku, kādai opozīcijas vietnei pavēstīja viņa sieva.

TVNET jau ziņoja, ka režisors tika arestēts marta sākumā kopā ar sievu, meitu un citiem cilvēkiem, kas atradās viņa mājās. Godalgotais režisors ir Irānas opozīcijas līdera Mirhoseina Musavi atbalstītājs.

Viņa ģimene vēlāk tika atbrīvota, bet viņš pārvests uz kādu Teherānas cietumu.

Svētdienas rītā mani aizveda uz nopratināšanu un apsūdzēja kameras filmēšanā, kas ir pilnīgi meli,

otrdien pa telefonu Panahi pavēstīja savai ģimenei. "Es neesmu ēdis un dzēris kopš svētdienas rīta un turpināšu (badastreiku), kamēr manas prasības netiks apmierinātas."

Panahi ir pieprasījis pieeju savam advokātam, ģimenes locekļu apmeklējumus un beznosacījuma atbrīvošanu līdz tiesas sēdei.

Kā TVNET ziņoja iepriekš, februārī Pahani netika izlaists no Irānas, kad viņam bija jādodas uz Berlīnes kinofestivālu, lai tur piedalītos diskusijā par irāņu kino. Oktobrī viņam nav ļauts izbraukt uz Franciju, lidostā konfiscējot pasi, savukārt vasarā viņš un viņa ģimenes locekļi tika arestēti Teherānas kapos, kur viņi pieminēja pēc vēlēšanām sadursmēs nogalinātos demonstrantus.

Panahi radās problēmas izbraukt no Irānas pēc tam, kad Monreālas filmu festivālā viņš parādījās zaļā šallē, šādā veidā paužot atbalstu irāņu jauniešiem, kas apstrīdēja Irānas prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Režisors vislabāk pazīstams ar savām filmām "Circle" ("Aplis"), "Crimson Gold" un "Offside".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu