Izdota grāmata par Albertu Kaulu (35)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Februāra beigās apgādā "Jumava" klajā laista grāmata "Alberts Kauls. Triumfā un traģismā".

Grāmata tapusi pēc kinorežisora Jāņa Streiča ierosinājuma, tekstu sakārtojis rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, savukārt redaktora darbu veicis Alberta Kaula līdzgaitnieks Aivars Andersons. Grāmatā par A.Kaula radošo un reizē pretrunīgo personību stāsta 82 laikabiedri, arī A. Kaula radinieki un bijušais PSRS vadītājs Mihails Gorbačovs, atklāja L. Loļa. Atmiņu stāstu apkopojuši Inguna Bauere, Aivars Berķis, Ilgonis Bite, Ilze Būmane, Ksenija Zagorovska un Ēriks Hānbergs.

Alberts Kauls (15.10.1938 – 24.09.2008) bija ilggadējs kolhoza "Ādaži" vadītājs. Veiksmīgi saimniekojot viņš izpelnījās ādažnieku uzticību un labvēlību. Andra Šķēles valdības laikā bijis Zemkopības ministrs. Kauls no 1989. līdz 1990. gadam bija PSRS Prezidenta padomes loceklis. Bijis "perestroikas" aizsācēja Padomju Savienības prezidenta Mihaila Gorbačova padomnieks lauksaimniecības lietās, atgādināja L.Loļa.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu