Tarantino apsūdzēts plaģiātismā par "Kill Bill" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantino un kinostudijas "Miramax" dibinātājs un bijušais producents Hārvijs Vainšteins iesūdzēts tiesā par kādas idejas izmantošanu filmās "Kill Bill 1" un "Kill Bill 2" bez tās autora atļaujas, vēsta britu laikraksts "The Guardian".

Kā apgalvo Deness Hanters, 1999.gadā viņš piedāvāja kinostudijai "Miramax" ideju par personāžu Renu, kas pieredz savas mātes slepkavību, taču nekādu atbildi nesaņēma. Tarantino 2003.gada filmā "Kill Bill 1" figurē varone O'Rena Iši, kuru bērnībā piemeklē līdzīgs liktenis un ko atveido Lusija Liu.

Tāpat Hanters apgalvo, ka viņš bija pieteicies darbam kinostudijā, taču "tā arī nesaņēma atbildes zvanu, tikmēr neskaitāmiem līdzīgā stāvoklī esošiem mazāk kvalificētiem ebrejiem un baltajiem cilvēkiem tika dāvāts viens darbs pēc otra".

Saskaņā ar vietnes "Tmz.com" informāciju, Hanters pieprasa vairāk nekā vienu miljonu ASV dolāru (vairāk nekā pusmiljonu latu).

Tarantino nav sniedzis komentārus par ierosināto lietu, taču svētdien notikušajā "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā viņš atzina, ka varētu pārvērst filmu "Kill Bill 1" 3D formātā. "Man patika (filma) "Friday the 13th" 3D (formātā)," atzina režisors. "Patiesībā viena no manām šā gada mīļākajām filmām ir "My Bloody Valentine 3D". Tā bija lieliska 3D filma! Ja man vajadzētu uzņemt "Kill Bill" no jauna, iespējams, es pirmo daļu uzņemtu 3D."

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu