Pilnīgs neprāts - debesskrāpis Ķīnā ar 108 metrus augstu ūdenskritumu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kādā nesen uzbūvētā Ķīnas debesskrāpī  iedarbināts gigantisks mākslīgais ūdenskritums, kas triecas zemē no 108 metru augstuma.  

Debesskrāpis ar neprātīgo ūdenskritumu atrodas Ķīnas pilsētā Guijanā, Guidžou provincē, kas, starp citu, šobrīd ir viena no Ķīnas straujāk augošajām provincēm.  121 metrus augstā daudzfunkcionālā celtne "Lebian International Plaza" pilda vairākas funkcijas - šeit atrodas viesnīca, dažādi veikali un biroji, kā arī tā priecē vietējos iedzīvotājus un pilsētas viesus ar prātam neaptveramu ūdenskritumu un unikālu arhitektūru. 

Foto: AFP/Scanpix

Diemžēl ūdenskrituma iedarbināšana nav viegli paveicams darbs, tāpēc to ieslēdz tikai īpašos notikumos. 

Foto: AFP/Scanpix

Lai ūdenskritumu spētu iedarbināt, milzīgu ūdens daudzumu savāc īpašā ūdens tvertnē, kas atrodas ēkas pazemes stāvā. Pēc tam ūdeni ar sūkni nogādā uz ūdenskrituma sprauslām, kur pēc tam tas gāžas lejup. Kopumā ir nepieciešamas divas stundas, lai sagatavotu ūdenskrituma mehānismu darbam, bet savukārt vienai ūdens prieku sesijai darbojas ūdens sūkņi ar 185 kilovatu lielu patēriņu. Viena šāda darbošanās reize ēkai sastāda papildus 118 dolārus elektrības rēķinam.  

Foto: AFP/Scanpix

Bez mākslīgā ūdenskrituma debesskrāpī, Guidžoi provincē atrodas arī lielākais viena satelītšķīvja radioteleskops, augstākais tilts un vēl mēneša sākumā tā kļuva par pirmo Ķīnas provinci, kas parakstīja "Hyperloop" vienošanos lielākas jaudas ātrvilcienu līnijas būvēšanai.    

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu