«Garbage» iesūdz tiesā par plaģiātismu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu grupa «Garbage», viņu bijusī ierakstu kompānija «Almo Records» un vairākas ar to saistītas ierakstu publicēšanas firmas iesūdzētas tiesā par autortiesību pārkāpšanu sakarā ar dziesmu «I Think I'm Paranoid».

Prasību Kalifornijas tiesā iesniegusi kompānija «Helios Music», kam pieder tiesības uz grupas «American Breed» 1967.gada dziesmu «Bend Me, Shape Me».

Iesniegumā tiesai apgalvots, ka «Garbage» dziesma «I Think I»m Paranoid« satur »nozīmīgus mūzikas un teksta elementus, kas apzināti ņemti no prasītāja dziesmas bez prasītāja ziņas un atļaujas, kā arī nenorādot autorus un «Helios» kā prasītāja publicēšanas tiesību turētājus, tādejādi maldinot klausītājus par dziesmas patiesajiem autoriem.« »Helios« prasa piedzīt maksu par autortiesībām un kompensēt radušos zaudējumus.

Dziesma »I Think I«m Paranoid» iekļauta «Garbage» 1998.gada albumā «Version 2.0». Grupas «American Breed» singls «Bend Me, Shape Me» 1968.gadā 12 nedēļas noturējās «Billboard» populārāko singlu tabulā, un tas devis nosaukumu arī grupas lielāko hitu izlasei «Bend Me, Shape Me: The Best Of American Breed», kas iznāca 1994.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu