Grupas "Jumprava" līderis Aigars Grāvers (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms 20 gadu jubilejas tūres pēdējā koncerta Dailaes teātrī dāvanā no sievas Aijas Strazdiņas saņēma speciāli darinātu velveta jaku.

Pārsteigums. Velveta jaku ar apgleznoto ādu Aija Strazdiņa speciāli pasūtīja kādā modes salonā. Viņa nevēlējās atklāt, cik šis prieks izmaksāja, bet Aigaru dāvana dikti iepriecināja. Arī viņš nedomā palikt parādā, vēl jo vairāk tāpēc, ka grupas "Jumprava" koncertturnejā Aija paveica ļoti lielu darbu. "Aijai par grupas 20 gadu jubilejas koncerttūres norisi pienākas lielākais paldies," pateicīgs dzīvesbiedrei ir Grāvers. "Man ir šis tas padomā, kā viņu iepriecināt, bet tas pagaidām lai paliek noslēpums."

Bezmiegs. Aigars Voitišķis ("Jumpravas" debijas sastāva dalībnieks) koncertā uzstājās kreklā ar uzrakstu "Bezmiegs". Viņš jokoja, ka mokās ar hronisku bezmiegu, lai gan patiesībā mīl pagulēt tāpat kā visi. Voitišķis divreiz izpildīja dziesmu "Tagad" — pēc pirmās reizes skatītāji lūdza to atkārtot, un mūziķi viņiem šo prieku neliedza.

Tusiņš. Pēc pēdējā koncerta gandrīz visi grupas dalībnieki ar tuvākajiem cilvēkiem (aptuveni 20) pulcējās Dailes teātra kafejnīcā, kur jautrā atmosfērā atcerējās vecos laikus un pārrunāja nākotnes plānus. Tusiņš ilga līdz trijiem naktī. "Pēc koncerta viskijs tev nāks tikai par labu," Ainārs Ašmanis (pa labi) iedrošināja Aigaru Krēslu.

Atrasta draugos. Aija Strazdiņa koncertu skatījās panku meitenes sabiedrībā. Eņģelītis, kā visi sauc šo meiteni, ir viena no dziesmas "Stacijā — panks" videoklipa varonēm. Strazdiņa viņu atradusi pavisam vienkārši, portāla "draugiem.lv" meklētājā ievadot vārdu "panks". Pēc klipa uzņemšanas attiecības nav pārtrūkušas — viņi ar meiteni ik pa laikam satiekoties.

Kas par lietu? LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis vaicā Aigaram Graubam. Lieta tāda, ka pēdējā koncertā radās vairākas tehniskas ķibeles, bet pieredzējušie mūziķi tās spēja novērst un skatītāji trūkumus gandrīz nejuta. Tagad grupa raksta mūziku Dailes teātra izrādēm, kā arī mākslas filmai "Rīgas sargi". Kad nākamreiz plašākai publikai būs iespēja redzēt grupu "Jumprava" uz skatuves, pagaidām esot pāragri spriest.

Pieci litri. Koncertos uzstājās divas dejotājas, kuras Aigars pazīst kopš projekta "Ramadance". Bildē redzamo lielo šampanieša pudeli grupai uzdāvināja grupas "Skandāls" dalībnieks Raitis Freimanis. "Jumpravieši" skatītāju zālē lidināja vairākus simtus papīra lidmašīnu — tās gatavoja arī Strazdiņa.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu