Jauns informatīvi analītisks ziņu raidījums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Telekompānija TV3, sākot ar 26.septembri, piedāvās jaunu informatīvi analītisku ziņu raidījumu, tādējādi nopietni sevi piesakot kā pilna spektra televīzijas kanālu un nodrošinot skatītājiem alternatīvu jau esošajām televīziju ziņām.

TV3 ziņu raidījuma izveidi pamato ne tikai ar vēlmi apmierināt skatītāju pieprasījumu pēc informācijas, bet arī ar nepieciešamību radīt ziņu konkurenci elektronisko mediju telpā, kas, tuvojoties Saeimas vēlēšanām, ir īpaši aktuāli.

”TV3 kā starptautiska mediju kompānija ciena demokrātijas vērtības un neatkarīgas žurnālistikas pamatprincipus, tādēļ, jau sākot ar 26.septembri, katru darbdienu piedāvāsim jaunu informatīvu, pētnieciski analītisku ziņu raidījumu, dodot auditorijai izvēles iespējas un alternatīvu televīzijas ziņu klāstā. Nav noslēpums, ka ziņas ir dārgs produkts, taču mēs uzskatām par savu godu un pienākumu nodrošināt skatītājiem kvalitatīvu un neatkarīgu ziņu raidījumu,” skaidro TV3 direktors Kaspars Ozoliņš.

Ziņu raidījums būs skatāms darbdienu vakaros plkst. 19:30.

Lai nodrošinātu jaunā raidījuma tapšanu, producentu grupa "BetaFakts" izveidojusi ziņu dienestu, kurā strādāt aicināti profesionāli, ziņu žurnālistikā sevi pierādījuši cilvēki – ziņu producenti Vairis Stašāns un Alvils Vīksne, žurnālisti Jānis Eglītis, Ilze Rūtenberga, Argots Pakalns, Sanita Vīlipa, Inese Tomsone, kā arī sporta ziņu žurnāliste un vadītāja Ilze Ieviņa. TV3 ziņas ēterā vadīs Ēriks Niedra un Agnese Vārpiņa. Tieši komandas sadarbības principu TV3 min kā vienu no galvenajiem jaunā ziņu raidījuma plusiem. ”Komandā esam pulcējuši jaunus, enerģiskus un zinošus cilvēkus, kuri ir gatavi profesionālam izaicinājumam konkurēt ziņu tirgū,” norāda TV3 ziņu producents Juris Grave.

Vairis Stašāns sola ziņās vairāk uzmanības pievērst procesu analīzei un pētījumiem - TV3 ziņu dienests ne tikai atspoguļos aktuālos notikumus un sniegs ekspertu komentārus, bet arī centīsies analizēt dažādas politiskās, ekonomiskās un sociālās parādības, skaidrojot tās skatītājiem saprotamā un vienkāršā formā. ”Mūsu mērķis ir arī savu oriģinālziņu veidošana, ko šobrīd Latvijas televīzijas praktizē diezgan kūtri. Centīsimies vismaz divas reizes nedēļā piedāvāt ziņas, kas tapušas mūsu ziņu dienesta izmeklēšanas vai datu analīzes rezultātā,” skaidro V.Stašāns.

Mediju analītiķe un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektore Anda Rožukalne norāda, ka ziņu būtība ir kļūt par lūzuma punktu ierastajā notikumu plūsmā. ”Jaunajām TV3 ziņām ir jāmaina pierastā Latvijas ziņu vide, kur daudz rutīnas un vienveidības, cinisma un vienpusīgu interešu, bet maz būtiskā, cilvēkiem svarīgā. Mēs visi esam pelnījuši labākas, atšķirīgas ziņas. Tādas, kuru spēks spēj mainīt dzīvi,” uzskata A.Rožukalne.

Tieši notikumu svarīgums un aktualitāte sabiedrībai būs galvenais jaunā ziņu raidījuma vadmotīvs. „Ir maldīgi uzskatīt, ka visas ziņas sākas un beidzas valdībā vai Saeimā. Cilvēku dzīvē ir daudz svarīgu tēmu, un par tām mēs runāsim. Mēs centīsimies ziņas veidot no savu skatītāju redzespunkta un būt viņu pusē,” raidījuma pamatprincipus skaidro ziņu redaktors Alvils Vīksne.

Sabiedrības par atklātību „Delna” valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis atzīst, ka „šobrīd Latvijas ziņu dienaskārtību pamatā veido politiķi un citi aktieri ārpus mediju vides, tāpēc spēcīgs TV ziņu formāts ir ļoti nepieciešams Latvijai. TV3 ir visi priekšnosacījumi jaunam un neatkarīgam, sabiedrības vajadzības formulējošam skatam uz norisēm valstī,” norāda R.Putnis.

Līdz ar jauno ziņu raidījumu TV3 piedāvās arī sporta ziņas, kuras veidos un vadīs Ilze Ieviņa. Savukārt, lai ievērojami uzlabotu laika ziņu kvalitāti un dinamiku, tika veiktas lielas pārmaiņas jaunās studijas tehniskajā aprīkojumā. Vēstot skatītājiem par gaidāmo laiku, TV3 moderatori turpmāk izmantos jaunas, saistošas trīsdimensionālās laika ziņu kartes, ar kurām var patiesi lepoties, jo nekas tāds Latvijā līdz šim nav izmantots.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu