Apstrīd "Mercury" balvas ieguvēju piederību Lielbritānijai (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žūrijas lēmums par britu mūzikas balvas "Mercury" piešķiršanu grupai "Antony And The Johnsons" tiek apstrīdēts, jo atklājies, ka grupas dalībnieki ir amerikāņi.

Britu konkursa dalībnieki bija saniknoti, kad otrdien tika paziņoti balvas ieguvēji, un māksliniece M.I.A. pat atstāja zāli.

Grupa, kura atstāja uz tiesnešiem iespaidu ar savu plati "I Am A Bird Now", konkursā varēja piedalīties, jo tās galvenais dziedātājs Entonijs Hegartijs dzimis Lielbritānijā, lai arī vēlākos gadus dzīvoja ASV.

"Interesanti, ka jūs mani dēvējat par amerikāņu mākslinieku. Es piedzimu Lielbritānijā, bet es jūtos patiešām iepriecināts, ka varu te piedalīties," sacīja Hegartijs.

Tomēr mūziķi no grupas "Kaiser Chiefs", kas sākotnēji tika uzskatīta par galvenās balvas pretendenti, pauduši pārliecību, ka konkursā britu grupām nevajadzētu piedalīties tādām apvienībām, kuru vienīgā saikne ar Lielbritāniju ir tā, ka viens no grupas dalībniekiem dzimis Apvienotajā Karalistē.

"Viņš ir amerikānis, patiešām. Tas ir labs albums, bet ir muļķīgi, ka viņš [konkursā] iekļuvis formulējuma dēļ," sacīja grupas "Kaiser Chiefs" bundzinieks Niks Hodžsons.

Tomēr žūrijas priekšsēdētājs Saimons Fraits paziņoja, ka "albums tika uzskatīts par piemērotu, mēs to noklausījāmies un sapratām, ka ikviens būtu aizkustināts, to dzirdot".

Fraits uzsvēra, ka tieši tāds esot nosacījums ierakstam, kam tiek piešķirts apbalvojums "Mercury".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu