Valentīna diena ir jaukas, bet seklas svinības (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valentīna diena ir patīkama tradīcija, bet tie drīzāk ir sekli un komerciāli svētki, izteicās Vroclavas universitātes etnologs Adams Paluhs un sociologs Ireneušs Kžemiņskis.

"Es Valentīna dienu neuztvertu pārāk nopietni. Tas ir tikai jauks attaisnojums nelieliem nevainīgiem priekiem. Jebkurā gadījumā šodien tas viss ir pilnīgi komerciāls pasākums un milzīgs bizness," piezīmēja Kžemiņskis, norādot, ka Valentīna diena ir lielisks piemērs tam, "cik ļoti amerikanizēti mēs esam kļuvuši". "Valentīna diena ir ienākusi pie mums tāpat kā lielveikali."

Savukārt Paluhs atzina, ka Valentīna diena ir optimistisks akcents pret mūsdienu terorismu un karu, tomēr norādot, ka tas ir popkultūras produkts un līdz ar to sekls savā būtībā un vēstījumā.

"Tā ir ļoti jauka paraža, bet, tāpat kā daudzām citām popkultūras parādībām, tās vēstījums ir drīzāk virspusējs. Valentīna diena galvenokārt nozīmē flirtēšanu un satikšanos. Ir grūti teikt, ka tai ir kāda dziļāka nozīme. Galu galā, ja divi cilvēki mīl viens otru, tad viņi mīl viens otru visu gadu," sacīja Paluhs.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu