Daugavpils teātris viesosies Rubenē, Viesītē un Preiļos

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

22.augustā Daugavpils teātra latviešu trupa viesosies Jēkabpils rajonā un aicina Rubenes un Viesītes skatītājus noskaidrot „Kas ir bērna tēvs?”. Savukārt 28. augustā Preiļu estrādē ar Rūdolfa Blaumaņa komēdiju „No saldenās pudeles” viesosies Daugavpils teātra krievu trupa.

Komēdija „Kas ir bērna tēvs?” ir Daugavpils teātra latviešu trupas iepriekšējas sezonas „nagla” un ar panākumiem spēlēta pārpildītās zālēs Jēkabpilī, Liepājā, Jelgavā un viesizrāžu tūrēs Vidzemes un Latgales pilsētās. „Kas ir bērna tēvs?” ir franču autora Žana Letrēza komēdija, ko iestudējis viesrežisors no Maskavas - Mihails Mamedovs, kuru Latvijas skatītāji jau ļoti labi pazīst pēc viņa iestudētajām komēdijām Daugavpils teātra krievu trupā. „Kas ir bērna tēvs?” ir pirmā komēdija, kurā sadarbojies režisors Mamedovs un teātra latviešu trupa – tā rezultātā jau mēģinājumu laikā smējās arī pats režisors un gribēja noskaidrot, kurš ir teicis, ka latviešiem nav temperamenta. Lomās: Ivars Brakovskis, Alda Krastiņa, Māris Korsiets, Maija Korkliša, Jūlija Ļaha, Egils Viļumovs, Viesturs Rencis, Karina Lučiņina. „Kas ir bērna tēvs?” 22.augustā Rubenes estrādē plkst. 14.00, Viesītes estrādē plkst.19.30. Lietus gadījumā izrādes notiks Rubenes kultūras namā un Viesītes kultūras pilī. Rūdolfa Blaumaņa viena no spožākajām komēdijām „No saldenās pudeles” daudzas reizes iestudēta dažādos Latvijas teātros. Arī Daugavpils teātrī tas ir otrais šīs lugas iestudējums (savulaik- iepriekšējā latviešu trupā 1995.g. -režisors Nauris Klētnieks), šoreiz un pirmoreiz Latvijā krievu valodā (režisors Harijs Petrockis). „Asprātīgas situācijas, dzirkstoši dialogi, pārpratumi, sulīga valoda, intriģējošs mīlas un ciešanu pilns sižets, -tās ir blaumaniskās vērtības, kas padara šo darbu par klasiku.”, stāsta izrādes režisors Harijs Petrockis un sola, ka interesanti būs gan krievu, gan latviešu skatītājam. Izrādes skatuviskais inscenējums pietuvināts šodienas situācijām, ko lieliski papildina komponista Valda Zilvera mūzika, bet katram tēlam komponētā solo dziesma ir kā parodija, farss par mūsdienu „būšanām un nebūšanām” un varoņu ilgas un sapnis par skaistu un romantisku dzīvi vienlaicīgi. Izrādē piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra krievu trupa, galvenajās lomās Karina Lučiņina, Vera Hramņikova, Karīna Sidina, Mihails Samodahovs. Scenogrāfe -Inguna Kokina, kostīmu māksliniece -Vera Semjonova. „No saldenās pudeles” 28. augustā plkst 16.00 Preiļu estrādē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu