Pazīstamas sejas filmā „Netīrās dejas 2” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikāņu aktieris Djego Luna, kas skatītājiem Latvijā pazīstams jau no filmas „Un tavu māti arī”, no 4. jūnija būs redzams galvenajā lomā „Netīrajās dejās 2”.

Djego Luna ir dzimis Mehiko (Meksika) 1979. gada 29. decembrī. Kad puikam bija tikai divi gadi, viņa mamma gāja bojā autokatastrofā, tad nu sava tēva - Mehiko pilsētas slavena teātru, kino, operu scenogrāfa - gādībā nonākuša, Djego karjera tika lemta izklaides industrijai. Jau no agras bērnības Djego sācis darbu teātrī, televīzijā un kino pasaulē. Viņa pirmā loma 1992. gadā bija filmā „El Ultimo fin de ano”, arī 1992. gadā tai sekoja nākamā - ziepju operā „El Abuelo y yo”, pēc kuras viņš saņēma arvien vairāk piedāvājumu filmēties gan TV, gan kinofilmās. Vairākos ziņu avotos par viņu teikts - ziepju operu tīņu zvaigzne.

Par Djego Lunas nozīmīgāko uznācienu kino arēnā var uzskatīt lomu filmā „Un tavu māti arī” („Y tu mama tambien”, 2001), ko skatītājiem Latvijā bija iespēja skatīties pagājušā gada ziemā. Tajā viņš spēlē piedzīvojumus alkstošu jaunieti.

Kamēr labākā drauga - Garsijas Bernala spīdošā spēle filmās „Un tavu māti arī”, kā arī šā gada augustā Latvijā gaidāmajā Almodovara filmā „Sliktā izglītība” („Bad Education”, 2004) un „Motociklu dienasgrāmatas” („The Motorcycle Diaries”, 2004) stingri liek turēties pie Latīņamerikas filmām, Djego Luna veiksmīgi iesaistās Holivudas apritē. Jaunekļa kontā ir jau 24 dažādas filmas, to starpā oskarotā „Frīda” („Frida”, 2002), „Prēriju plašumos” („Open Range”, 2003), viņš arī piekrīt turpināt Patrika Sveizija iesākto netīro dejošanu filmā „Netīrās dejas 2” (2002) un režisora Stīvena Spīlberga paspārnē roku rokā ar Tomu Henku uzņemties lomu filmā „Termināls” („The Terminal”, 2004).

Vasarīgajā filmā „Netīrās dejas 2” būs redzams arī Patriks Sveizijs deju instruktora lomā. Atšķirībā no Sveizija, kas ar deju saistīts jau no bērnības, Djego Luna dejošanu apguvis filmas uzņemšanas laukumā. Viņš pats piebilst, ka vislabāk tas izdevies, palīgā ņemot pāris aliņus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu