"Fanes" apliecinās, ko spēj mīlestība

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daugavpils teātra latviešu trupā 20. un 21.maijā notiks krievu mūsdienu rakstnieka Rodiona Beļecka lugas "Fanes" pirmizrāde. To iestudējis Jurijs Losevs, lomās redzēsim galvenokārt jaunos aktierus - Inesi Ivulāni, Jūliju Ļahu, Anitu Kužmu, Kristīni Veinšteinu, Māri Korsieti, kā arī Maiju Korklišu.

"Fanes" būs Daugavpils teātra jauniešu izrāde jauniešiem, kura stāsta par fanātisku aizraušanos ar iemīļoto dziedātāju, nežēlību, bet tajā pat laikā arī par mīlestību. "Mēs šajā izrādē vēlamies pateikt, ka mīlestība un saprašanās spēj darīt pasauli labāku. Ja mēs domāsim un darīsim labo, tas atgriezīsies pie mums, un būs mazāk stresa un nelaimju," saka I.Ivulāne. A.Kužma uzsver, ka izrādē ir arī daudz nežēlības, taču pusaudži arī daudzkārt esot nežēlīgi. "Dzīvē jau ne tā vien notiek, ir dzirdēts, ka fani pat iegriež ar žiletēm rokā iemīļotā dziedātāja vārdu. Bet man ir ļoti saprast slavena cilvēka psiholoģiju un atveidot viņu. Es jau pats tomēr vēl neesmu slavens... Režisors dod man uzdevumu būt kā kaķim un ložņāt apkārt," stāsta populārās "zvaigznes" atveidotājs M.Korsiets. J.Ļaha saka, ka šajā izrādē katrs esot izveidojis savu pasauli, tāpēc nedzird un nesaprot citus. Arī nežēlība rodas tāpēc, ka cilvēks neredz citu iespēju, kā sevi apliecināt. Tāpat paaudžu saprašanos var veicināt vienīgi mīlestība, un vecākus vajag mīlēt, kaut arī šķiet, ka viņi ir citādi, saka K.Veinšteina. "Šajā lugā ir pati dzīve, un man prieks, ka jaunieši ir sapratuši tās domas, kuras arī cenšas realizēt uz skatuves. Mēs esam nodarbināti tikai katrs ar sevi - gan pieaugušie, gan bērni. Bet pozitīvam risinājumam ir jābūt. Arī izrādē tie, kuri mīl viens otru, to beidzot sapratīs, bet meitenes vairs neatgriezīsies vārtu rūmē," uzskata izrādes režisors J.Losevs. Izrādes scenogrāfe ir Inguna Kokina, mūzikas autors - Valdis Rundzāns, kostīmus veidojusi Jūlija Ļaha.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu