"The Lord of the Rings" nominēta 11 "Oskara" balvām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunzēlandiešu režisora Pītera Džeksona uzņemtās triloģijas pēdējā daļa "The Lord of the Rings: The Return of the King" ("Gredzenu pavēlnieks: Karaļa atgriešanās") otrdien publiskotajā Oskara balvu kandidātu sarakstā saņēmusi visvairāk nominācijas, pretendējot uz 11 ASV Kinoakadēmijas balvām.

Otrajā vietā ar 10 nominācijām atrodas "Master and Commander: The Far Side of the World", kas kopā ar "The Lord of the Rings: The Return of the King", kā arī "Mystic River", "Seabiscuit" un "Lost in Translation" kandidē uz 2003.gada labākās filmas godu. Par labākā aktiera balvu sacentīsies Džonijs Deps par lomu filmā "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", Bens Kingslijs par lomu filmā "House of Sand and Fog", Džūda Lovs par lomu filmā "Cold Mountain", Bils Murejs par lomu filmā "Lost in Translation" un Šons Penns par lomu filmā "Mystic River." Par labākās aktrises balvu sacentīsies Čarlīze Terona par lomu filmā "Monster", Naomi Vatsa par lomu filmā "21 Grams", Samanta Mortone par lomu filmā "In America", Daiena Kītona par lomu filmā "Something''s Gotta Give" un Keiša Kāsla-Hjūsa par lomu filmā "Whale Rider". Savukārt labākā režisora balvai nominēts Pīters Džeksons par filmu "The Lord of the Rings: The Return of the King", Klints Īstvuds par filmu "Mystic River", Pīters Veirs par filmu "Master and Commander: The Far Side of the World", Sofija Kopola par filmu "Lost in Translation" un Fernando Meirelješs par filmu "City of God". Labāko pilnmetrāžas animācijas filmu kategorijā līdz ar "Brother Bear" un "Finding Nemo" nominēta arī "The Triplets of Belleville" ("Randiņš Belevilā"), ko zīmējuši Latvijas animatori no studijas "Rija". ASV filmu industrijas prestižākās balvas tiks piešķirtas svinīgā ceremonijā Losandželosā 29.februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu