Liepājas teātrī notiks "Amadejs jeb Lubenīte" pirmizrāde

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas teātrī sestdien un svētdien notiks franču dramaturga Alana Reino-Furtona komēdijas "Amedejs jeb Lubenīte" pirmizrāde, informēja Liepājas teātra literārā padomniece Edīte Tišheizere.

Izrādē stāstīts par pensionētu franču literatūras pasniedzēju Amedeja kungu, kurš aiz pārpratuma kļūst par lielas un plaukstošas "meitu mājas" īpašnieku. No vidēji situēta, mierīga buržuā dzīves viņš nonāk pašā "melnā biznesa" speltē. Kārdinājums ir liels - nauda, vara - pat slava noteiktās aprindās. Šiem kārdinājumiem ir tikai viens pretsvars - jautājums, ko Amedejs uzdod sev pašam "Kas būs ar manu labo vārdu?". Liepājas teātrim šis ir pirmais kopdarbs ar režisoru Valentīnu Maculēviču. Izrādes scenogrāfe Inguna Kokina un kostīmu māksliniece Maija Vingre strādā Daugavpils teātrī. Izrādes titulvaroni Amedeja kungu spēlē Juris Bartkevičs, prostitūtu Katju, kas maina viņa dzīvi, Sigita Jevgļevska. Pārējās lomās darbojas Ēriks Vilsons, Leons Leščinskis, Gunārs Borgs, Ivars Krastiņš, Anna Šteina un Lelde Kaupuža. Režisora Maculēviča vārds teātra cienītājiem īpašus komentārus neprasa - viņa asās un polemiskās izrādes pirmsatmodas gados spēlēja valmierieši, vēlāk režisors strādāja arī Rīgā un Daugavpilī, norādīja Tišheizere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu