Pasniegtas "Mercury" 2003.gada balvas (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reperis Dizijs Raskals, būdams pusaudzis, pārspējis tādas nopietnas grupas kā "Coldplay" un "Radiohead" un kļuvis par jaunāko britu prestižās mūzikas balvas "Mercury" ieguvēju.

Jaunās zvaigznes debijas albumu "Boy in da Corner" žūrija raksturojusi kā "raupju, skarbu un nepārspējamu" un piešķīrusi 2003.gada "Mercury" mūzikas balvu, kas ik gadu tiek dota labākajam britu vai īru albumam, iekļaujot gan popmūzikas un rokmūzikas, gan džeza un klasiskās mūzikas jomu. "Atcerieties atbalstīt britu talantu, jo tāds ir," reperis teica, otrdien saņemot balvu. Uzvarai līdzi nāk arī 20 000 mārciņu naudas balva un sabiedrības uzmanība, kas, paredzams, tagad tiks pievērsta jaunajam censonim. Pērn "Mercury" godalgu saņēma dziedātāja "Ms Dynamite" - par albumu "A Little Deeper". Pēc iegūtā goda palielinājās viņas albuma pārdošanas apjomi. Dizijam Raskalam bija vairāki spēcīgi konkurenti. Veiksme tika prognozēta arī rokeriem "The Darkness" par viņu debijas albumu "Permission to Land". Uzlecošās zvaigznes britu mūzikas industrijā ir bijušas britu albumu spices virsotnē un šovasar uzstājās Robija Viljamsa brīvdabas koncertos. "Radiohead" ar albumu "Hail to the Thief" šai balvai neveiksmīgi nominēti jau trešo reizi. Arī "Coldplay" nominēti iepriekš, bet balvu nekad nav ieguvuši. Viņu ieraksts "A Rush of Blood to the Head" seko grupas debijas albumam "Parachutes", kas uz balvu pretendēja 2000.gadā. "Mercury" balvai bija nominēta arī īru grupa "The Thrills", folkmūziķe Elīza Kartija, roka kvartets "Athlete", deju mūzikas duets "Lemon Jelly", soulmūzikas duets "Floetry", džeza zvaigzne Soveto Kinčs, soulmūzikas dziedātāja Terija Vokera un Martina Topleja-Bērda. Iepriekš "Mercury" balvu saņēmuši "Primal Scream", "Suede", "Portishead", "Pulp", "Gomez", Telvins Sinhs, P.Dž. Hārvija u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu