Top filma par Gulbenes - Alūksnes bānīti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas televīzijas filmēšanas grupa šonedēļ Gulbenē un Alūksnē ar Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu uzņem filmu "Vidzemes bānītim 100". Filmas režisore Dace Slagūna BNS informēja, ka filmēšanu sāka Gulbenē, kur ir šaursliežu dzelzceļa depo, turpināja braucienā ar bānīti un pabeidza Alūksnē. 31.augustā filmu varēs redzēt Latvijas televīzijā.

"Gribam parādīt, kā alūksniešiem patīk bānītis, kādu atbalstu tam var sniegt pašvaldība. Industriālā mantojuma fonda pārstāvis Andris Biedriņš nodrošina vēsturisko izziņas materiālu, kas papildina abu pilsētu amatpersonu un iedzīvotāju viedokļus. Ceram, ka izdosies parādīt dzelzceļa vectētiņu tā, lai ne tikai būtu informācija, bet arī rastos jauni bānīša entuziasti un atbalstītāji. Protams, nav mazsvarīgi piedāvāt atpūtas iespējas, dodoties ceļā ar vilcieniņu," teica Slagūna. Biedriņš BNS uzsvēra, ka bānīša popularizēšana pirms simtgades svinībām ir ļoti svarīga. Filma iekļauta kultūrvēsturisku raidījumu sērijā, jo vienīgais šaursliežu vilciens ir sava laika tehnikas piemineklis. Tikmēr Alūksnes dzelzceļa stacijā cītīgi gatavojas bānīša simtgades svinībām, kas būs 6.septembrī. Iztīrīta preču noliktava, kur svētku laikā būs "krogs". Tajā būs skatāmas fotogrāfijas no bānīša vēstures. Alūksnes stacijā darbosies "Marienburgas gadatirgus", kur iederēsies Raimonda Bergmaņa spēkavīru šovs, mākslinieka Pecolli burvju triki un cirka izrāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu