Teātra festivāls "Homo Novus" sāksies septembrī (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunā teātra festivāls "Homo Novus 2003", kas notiks Rīgā no 19. septembra līdz 5. oktobrim, šogad piedāvās ne tikai izrādes, bet arī koncertus un video seansus, informēja festivāla sabiedrisko attiecību menedžere Gundega Laiviņa.

Festivāls "Homo Novus" notiks jau piekto reizi, un šogad rīkotāji to dēvē par kontrastu festivālu, kura mērķis ir parādīt mūsdienu teātra daudzveidīgo dabu. Festivāla programma būs sadalīta atsevišķos blokos trijās nedēļu nogalēs. Pirmo reizi festivālā rādīs videodeju un atskaņos mūziku. Šogad "Homo Novus" programmā iekļauta Alvja Hermaņa izrāde "Stāsts par Kasparu Hauzeru", beļģu režisora Joses de Pauva darbs "üBung", kas ir buržuāzijas nemirstības recepte, Krieviju pārstāvēs Ivans Viripajevs ar izrādi "Skābeklis" - desmit baušļiem repa stilā. Somi piedāvās režisora Kristiāna Smeda roka balādi "Voiceks", bet igauņi - provokatīvās dejas jeb "Gulbju ezeru", kuru režisējis Pēters Jalakass. No Lietuvas ieradīsies Eimunta Nekrošus veidotā vizuāla poēzija "Pirmsākumi. Gadalaiki". Savukārt čehi Petra Nikla vadībā demonstrēs "Ūdens dejas" - ūdenī dejojošus objektus. Festivāla laikā būs iespēja noskatīties britu mūsdienu deju programmu un Starptautiskā videodejas festivāla "Dance Screen" filmu izlasi, klausīties franču piedāvāto ceļotāju mūziku. Būs arī multimediāls uzvedums - komponista Mārtiņa Tauriņa, Oresta Silabrieža un režisores Zanes Kreicbergas veidotais kopdarbs "Black Butterfly Market", bet ungāri piedāvās nākotnes kāzu orķestri "Besh O Drom". Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" notiek reizi divos gados kopš 1995. gada.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu