Tartu sācies Igaunijas simtgades teātra festivāls "Drāma 2018"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tartu pirmdien sācies un līdz svētdienai turpināsies igauņu teātra festivāls "Drāma 2018", kura laikā tiks izrādīti visi valsts simtgades programmas iestudējumi, kas vēsta par Igaunijas neatkarības vēsturi.

"Tas būs īsts gadsimta teātra maratons, jo festivāla programmā vienkop būs skatāmas visas sērijas "Gadsimta vēsture" izrādes," pastāstījis Igaunijas simtgades pasākumu koordinators Marguss Kasterpalu. "Igaunijas teātra vēsturē lielākā kopprojekta fināls solās būt patiešām grandiozs."

Sērijā "Gadsimta vēsture" iekļautas 13 izrādes, kas tapušas, sadarbojoties 22 teātriem, un kara no tām veltīta kādai Igaunijas vēstures desmitgadei.

"Savas valsts simtgadē mēs teātra valodā runājam gan par starptautiskiem tematiem, gan par to, kā tad mums palikt mums pašiem," norādījis festivāla mākslinieciskais vadītājs Ivars Pellu.

"Visas izrādes, kas stāsta par Igaunijas vēsturi pēdējā gadsimta laikā, tiks tulkotas angļu valodā. Tā mēs varēsim iepazīstināt savus ārvalstu ciemiņus gan ar Igaunijas dramaturģiju, gan vēsturi un stiprināt sadarbību ar viņiem," viņš piebildis.

Ar festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē "www.draama.ee".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu