Eksperti apšauba, ka Latvijas atbalsts ASV saistāms ar neveiksmi Eirovīzijā. (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas politikas eksperti apšauba pieņēmumu, ka Latvijas trio "F.L.Y." zemā vieta Eirovīzijas dziesmu konkursā ir saistāma ar Latvijas iepriekš pausto atbalstu ASV karam Irākā.

Kā ziņots, grupas dalībnieks Lauris Reiniks aģentūrai LETA iepriekš pauda: "Konkursā tika ignorēta mūsu valsts, nevis mūsu priekšnesums." Ņemot vērā to, ka pēdējos gados Eirovīzijā uzvarējuši Igaunijas un Latvijas pārstāvji, cilvēki nav vēlējušies vairāk balsot par Baltijas valstīm, pieļauj Reiniks, atgādinot, ka Latvija un Lielbritānija, kas palika pēdējā, atbalstīja ASV karadarbību Irākā. Sociologs Arnis Kaktiņš nedomā, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieku snieguma vērtēšanā ir iejaukta politika. Ja Eirovīziju vērtētu eksperti, tad varētu pieļaut šādu iespēju, norādīja Kaktiņš. Taču konkursa dalībniekus vērtējuši Eiropas televīzijas skatītāji, kuri lielākoties nezina, kura valsts kurai ir sniegusi atbalstu vienā vai otrā konfliktā, uzskata sociologs. Savukārt politologs Jānis Ikstens norādīja, ka Polija, kas sniedza ASV daudz ievērojamāku atbalstu karā pret Irāku, ieguva 7.vietu, bet Turcija, kas deva piekrišanu vairākām ASV operācijām Ziemeļirākā, uzvarēja konkursā. Kā ziņots, 48.Eirovīzijas dziesmu konkursā Rīgā šonakt uzvarēja Turcijas dziedātāja Sertaba Erenere, kura, izpildot dziesmu "Everyway That I Can", ieguva visvairāk visu Eiropas valstu iedzīvotāju balsu jeb 167 punktus. Latviju pārstāvošais trio "F.L.Y." - Mārtiņš Freimanis, Lauris Reiniks un Yana Kay -, kas koncerta laikā izpelnījās vislielākās skatītāju ovācijas, ar dziesmu "Hello from Mars" ierindojās 24.vietā, saņemot tikai piecus punktus. Turklāt tos pašus latviešiem atvēlēja kaimiņi igauņi.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu