Eirovīzijā uzvar turciete Sertaba Erenere. (294)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

48.Eirovīzijas dziesmu konkursā Rīgā šonakt uzvarēja Turcijas dziedātāja Sertaba Erenere, kura, izpildot dziesmu "Everyway That I Can", ieguva visvairāk visu Eiropas valstu iedzīvotāju balsu jeb 167 punktus.

Latviju pārstāvošais trio "F.L.Y." - Mārtiņš Freimanis, Lauris Reiniks un Yana Kay -, kas koncerta laikā izpelnījās vislielākās skatītāju ovācijas, ar dziesmu "Hello from Mars" ierindojās 24.vietā, saņemot tikai piecus punktus. Turklāt tos pašus latviešiem atvēlēja kaimiņi igauņi. Krievu dueta "Tatu" meitenes, kas tika uzskatītas par konkursa favorītēm, iekļuva pirmajā trijniekā, saņemot 164 punktus, taču turku meiteni un beļģu muzikantus apsteigt nespēja. Īsi pēc rezultātu paziņošanas "Tatu" menedžeris Ivans Šapovalovs atzina, ka "acīmredzot Eirovīzija nav domāta "Tatu". Izrādījās, ka Eirovīzijas auditorija ir vairāk domāta Turcijai, nevis "Tatu", secināja projekta autors Šapovalovs. Beļģu grupas "Urban Trad" izpildīto, pašizdomātā valodā dziedāto dziesmu "Sanomi" eiropieši novērtēja tikai par diviem punktiem zemāk nekā turcieti. Ar 165 punktiem viņi ieņēma otro vietu. Latvijas kaimiņi, igauņu grupa "Ruffus" ar dziesmu "Eghties Coming Back" saņēma 14 punktus un ierindojās 21.vietā. Sertabas Ereneres uzvara dod iespēju nākamo Eirovīzijas dziesmu konkursu rīkot Turcijā. Erenere savā dzimtenē ir pazīstama dziedātāja. Viņai izdevās gūt uzvaru pār Beļģijas pārstāvjiem tikai pēdējās balsošanas minūtēs ar 167 pret 165 punktiem, bet Krievijas lezbiešu duets "t.A.T.u." ierindojās trešajā vietā ar 164 punktiem. Erenere savas muzikālās karjeras laikā dziedājusi duetā ar Hosē Karerasu un Rikiju Mārtinu un izdevusi sešus albumus. Viņas sniegums krasi atšķīrās no parasti Eirovīzijas piedāvātajām balādēm un disko mūzikas. "Visi mani draugi no Turcijas man zvana un aicina svinēt," starojošā Erenere teica preses konferencē, piebilstot, ka Turcija godam izpildīs uzdevumu rīkot 2004.gada Eirovīzijas konkursu. Erenere piebilda, ka balsu skaitīšanas laikā bijusi ļoti satraukta, kad notikusi cīņa ar Beļģiju par katru punktu. Savukārt pirmais, ko laureāte darīs pēc atgriešanās mājās, būs sarīkot ballīti draugiem, kuri uzreiz pēc konkursa zvanījuši un apsveikuši uzvarētāju. Preses konferences laikā pārsteigumu sagādāja Beļģijas grupa "Urban Trad", kas palika otrajā vietā, tikai par diviem punktiem atpaliekot no Turcijas, kas ieguva 167 punktus. Beļģi apsveica Ereneri un uzdāvināja viņai beļģu karodziņu un šokolādes konfektes. Latvija Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalās ceturto gadu. Pirmajā dalības gadā Latvijas pārstāvji - grupa "Prāta vētra" ieguva 3.vietu, 2001.gadā mūziķis Arnis Mednis ierindojās 19.vietā, bet pērn konkursa laurus plūca Marija Naumova. Naumova pērn, 47.Eirovīzijas dziesmu konkursā Tallinā uzvarēja, iegūstot 176 punktus.

Komentāri (294)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu