Iesāksies Ziedoņa jubilejai veltīts sarīkojumu cikls.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot dzejnieka Imanta Ziedoņa jubilejas svinības, otrdien Rīgas Latviešu biedrības namā norisināsies pirmais pasākums jubilejas sarīkojumu ciklā "Mazo kompāniju vakari".

Jubilejas komisijas priekšsēdētāja un Aleksandra Čaka muzeja direktore Andra Konste pastāstīja, ka pirmajā pasākumā iecerēta divu jaunu Ziedoņa grāmatu - dienasgrāmatas "No patikšanas uz patikšanu" un mīlestības dzejas krājuma "Gaismas parāds" - atvēršanas svētki. Pasākumā piedalīsies aktieri Jānis Paukštello un Kaspars Znotiņš, kā arī plānota autora klātbūtne, piebilda Konste. Līdzīgi jubilejas pasākumi jaunizveidotajā jubilejas sarīkojumu ciklā paredzēti arī 20. un 27.maijā. Šajā gadā dzejnieks atzīmē 70 gadu jubileju. Imants Ziedonis dibinājis Latvijas Kultūras fondu, aktīvi darbojies Tautas frontē un Latvijas Augstākajā padomē, bijis arī Ministru prezidenta Guntara Krasta padomnieks kultūras jautājumos, bet 1995.gadā saņēmis otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Pērn valdība Ziedonim par mūža ieguldījumu latviešu kultūrā un literatūrā piešķīra Ministru kabineta balvu 5000 latu. Ziedonis ir dzejas krājumu "Sirds dinamīts", "Caurvējš", "Man labvēlīgā tumsā", "Poēma par pienu" autors, viņš sarakstījis arī "Krāsainās pasakas", "Epifānijas" un scenārijus mākslas filmām "Pūt vējiņi" un "Puika".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu