Lielbritānijā izraisa interesi par bānīti.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepilnu nedēļu līdz 4.maijam Alūksnes domes priekšsēdētājs Guntārs Bērziņš un Gulbenes domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, kā arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas tehnikas pieminekļu speciālists Andris Biedriņš uzturējās Lielbritānijā, lai prezentētu Gulbenes - Alūksnes bānīti un tā simtgades svinības, kas notiks 6.septembrī.

N.Stepanovs un A.Biedriņš laikrakstam pauž gandarījumu par komandējuma brauciena rezultātiem. A.Biedriņš stāsta, ka brauciens ir bijis veiksmīgs un izdevies gūt daudz draugu bānītim, daudzi no tiem izteikuši vēlēšanos piedalīties šaursliežu vilcieniņa simtgades svinībās, kā arī vēlējušies gūt plašāku un detalizētāku informāciju par tūrisma iespējām Latvijā. "Londonā mums bija tikšanās ar Latvijas vēstnieku Lielbritanijā Jāni Dripi. Bija arī tikšanās Velsā, kurā piedalījās apmēram 50 cilvēku. Tie bija turienes dzelzceļa menedžmenta, izdevumu pārstāvji, darbinieki, entuziasti, tūrisma firmu vadītāji, kā arī vietējās latviešu sabiedrības daļa. Iepazināmies un sadraudzējāmies ar Velsas Baltijas biedrības priekšsēdētāju Andri Tautiņu, kas ir Latvijas goda konsuls Velsā," stāsta A.Biedriņš. Viņš pauž, ka ar braucienu ir apmierināti arī Gulbenes un Alūksnes domes priekšsēdētāji, jo ievadītas sarunas par pilsētu draudzības saišu dibināšanu arī Velsā. A.Biedriņš piebilst, ka par lokomotīves pirkšanu vai remontu Lielbritānijā sarunas nerisinājās, jo situācija ir mainījusies. Vairs nav doma pirkt lokomotīvi Ukrainā, nav arī finansiālu problēmu. "Ir cilvēks, kas būtu ar mieru Gulbenes - Alūksnes bānītim lokomotīvi nopirkt. Ir iespēja lokomotīvi iegādāties Rumānijā, kā arī Polijā. Vispirms speciālistam ir jāaizbrauc uz turieni un tā jānovērtē," saka A.Biedriņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu