Jubilejā sveiks dzejnieku Imantu Ziedoni. (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga piektdien 70 gadu jubilejā sveiks dzejnieku Imantu Ziedoni, bet vakarā būs dzejnieka dzimšanas dienai veltīts sarīkojums Latviešu biedrības namā. Rīgas Latviešu biedrības Literatūras komisijas vadītāja Andra Konste informēja, ka pasākumā Ziedoņa dzejas kompozīcijas lasīs aktieri Jānis Paukštello, Kaspars Znotiņš un Rūdolfs Plēpis.

Plānots arī Ziedoņa un Imanta Kalniņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" atskaņojums. Jubilejas vakarā prezentēs arī trīs jauniznākušās dzejnieka grāmatas. Apgāds "Pētergailis" iepazīstinās ar Ziedoņa trioletu krājumu, "Jumava" - mīlestības dzejoļu izlasi "Gaismas parāds", bet apgāds "Daugava" prezentēs dienasgrāmatu un pārdomu krājumu "No patikšanas uz patikšanu". Tāpat iecerēts raidījumu cikls Latvijas Televīzijā, bet sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju - Ziedoņa nedēļa skolās. Paredzēti arī mazie tā saucamie kompāniju vakari Rīgas Latviešu biedrībā (kinodokumentālisti, Dižkoku atbrīvošanas grupa, "Kurzemītes atbalsta grupa" un citi pasākumi). Ziedonis dzimis 1933.gada 3.maijā. Viņš ir vairāku dzejoļu krājumu autors ("Es ieeju sevī", "Re, kā", "Motocikls", "Caurvējš" "Poēma par pienu"), pie pazīstamākajiem darbiem pieskaitāmas Ziedoņa "Epifānijas" un publicististiskie darbi "Kurzemīte", "Tik un tā", kā arī "Krāsainās pasakas" bērniem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu