Bērni varēs tuvāk iepazīties ar Imanta Ziedoņa "Krāsainajām pasakām".

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rakstniecības, teātra un mūzikas muzejā trešdien atklās nodarbību telpu, kurā jaunāko un vidējo klašu skolēniem būs iespēja strādāt un iepazīties ar Imanta Ziedoņa "Krāsainajām pasakām".

Muzeja Rakstniecības nodaļas vadītājs Rimands Ceplis pastāstīja, ka telpas sienas un griestus rotā "Krāsaino pasaku" tēli, kurus veidojušas mākslinieces Lauma Palmbaha-Zukule, Zanda Zaķe un Liena Šmukste. Nodarbību telpā aicināti darboties visi bērni, kuri vēlas strādāt un iepazīties ar pasakām. "Bērni mēģinās darīt apšaubāmas lietas - mācīties redzēt nesaredzamo, sataustīt nesataustāmo pasaku sižetu," sacīja Ceplis. Tieši Ziedoņa "Krāsainās pasakas" izvēlētas tāpēc, ka tām šogad aprit trīsdesmit gadu, kopš tās pirmo reizi publicētas, kā arī tāpēc, ka tās atspoguļo vispārcilvēcisku vērtību ainu, kas ir atvērta lasītāja fantāzijai, tālākai pasaules uzskata veidošanai. Nodarbību telpā ar bērniem strādās māksliniece un muzeja pedagoģe Šmukste. Muzeja darbinieki cer, ka šī muzeja pedagoģiskā programma palīdzēs bērniem iepazīties ar latviešu autoru bērnu literatūru, kā arī veicinās bērna individuālā pasaules uzskata veidošanos. Turpmāk paredzētas arī bērnu nodarbības saistībā ar citu autoru bērnu darbiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu