Gulbenes-Alūksnes mazbānītim 100 gadu .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenes-Alūksnes bānīša 100 gadu jubilejas pasākumi sāksies jau šogad 26.decembrī, kad bānītis Ziemassvētku noformējumā gan lielus, gan mazus aizvizinās uz Papardes staciju ciemos pie Ziemassvētku vecīša, informēja Gulbenes domes preses sekretāre Santa Medne.

Savukārt nākamgad - 20.aprīlī, Lieldienās - notiks Lieldienu zaķu pasākums, bet kārtējās Uzņēmēju dienās Gulbenē nākamā gada 23.un 24.maijā visi interesenti tiks iepazīstināti ar mazbānīti, tā vēsturi un simtgades pasākumiem. 18.maijā Starptautiskajā muzeju dienā pamattēma Gulbenes Vēstures un mākslas muzejā tiek plānota saistībā ar bānīša simtgadi. Jūlijā Latvijas Dziesmu un deju svētkos bānīti un tā simtgades pasākumus prezentēs Gulbenes rajona delegācija. 29.jūnijā plānots īpašs brauciens ar bānīti un dažādi pasākumi medijiem, sponsoriem un Bānīša draugu kluba biedriem. 15.augustā Gulbenē plānots atklāt fotoizstādi par 2002.gada fotoplenēru Gulbenes-Alūksnes bānīša svētku laikā. 23. un 24.augustā notiks antīko auto rallijs, kurā piedalīsies vismaz pieci antīkie automobiļi un tiks aicināti piedalīties arī visi senlaicīgo braucamo īpašnieki. Līdz 1.augustam visi Latvijas bērni tiks aicināti iesūtīt savus zīmējumus konkursam "Uzzīmē bānīti". Pašlaik tiek izstrādāts šā konkursa nolikums. Bānīša svētku centrālā programma tiks izstrādāta tuvākajā laikā. Jau zināms, ka Bānīša svētkos piedalīsies Velsas vīru un meiteņu kori un būs gaisa balons. Šonedēļ plānošanas sanāksmē, kurā tikās Alūksnes un Gulbenes pilsētu domju un padomju, Stāmerienas pagasta padomes, SIA BO "Gulbenes - Alūksnes bānītis" un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas pārstāvji, tika precizētas ne vien jubilejai veltītās aktivitātes, bet arī noteiktas atbildīgās personas, darbu izpildes termiņi, finansējuma apmēri un to avoti. Sanāksmes gaitā tika izveidota arī Bānīša simtgades svētku organizēšanas rīcības komiteja, priekšsēdētāja amatu uzticot Gulbenes pilsētas domes priekšsēdētājam Nikolajam Stepanovam, bet vietnieka - Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētājam Guntāram Bērziņam. Rīcības komitejas sastāvā ir arī "Gulbenes-Alūksnes bānītis" direktors Osvalds Lucāns un viens no organizācijas dibinātājiem Andris Biedriņš. Pašlaik tiek meklēti sponsori un veidoti projekti, lai iegūtu nepieciešamos līdzekļus Bānīša svētkiem, reklāmas pasākumiem, staciju, to apkārtnes, ritošā sastāva, kā arī bānīša trases remontam un sakopšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu