Atklāj jaunās mūzikas festivālu "Arēna" .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.14 ar svinīgu pasākumu Jaunajā Rīgas teātrī atklās jaunās mūzikas festivālu "Arēna". Kā iepriekš informēja festivāla rīkotāji, "Arēnas" īpašais viesis ir pasaulslavenais igauņu komponists Arvo Perts.

Festivālā "Arēna" Perta daiļrade tiks pārstāvēta retrospektīvi: no agrīnajiem simfoniskajiem darbiem "Perpetuum mobile" (1963) un "Trešās simfonijas" (1971) līdz pēdējā desmitgadē tapušajiem īsdarbiem vairākām cilvēka balsīm. Šovakar plkst.19 Sv.Jāņa baznīcā festivāla "Arēna" atklāšanas koncertā "Rīgas kamermūziķu" priekšnesumā izskanēs Perta "Brāļi". Šis skaņdarbs pazīstams dažādās versijās, tostarp stīgu kvartetam, vairākiem čelliem, pūšaminstrumentu oktetam, klavierēm duetā ar vijoli vai čellu. Skaņdarbs tapis 1977.gadā. Festivālā "Arēna" izskanēs skaņdarba versija stīginstrumentiem, kas tapusi 1983.gadā. Kā ziņots, jaunās mūzikas festivāls "Arēna" turpināsies līdz 9.novembrim. Festivālu rīko mākslinieciskā padome, kurā darbojas komponists Vasks, diriģenti Šnē, Kļava, Kaspars Putniņš, muzikoloģe Baiba Kurpniece, Latvijas Radio kora direktors Guntars Ķirsis un komponists Andris Dzenītis sadarbībā ar Gētes institūtu, Latvijas Koncertdirekciju un Latvijas Mūzikas akadēmiju. Festivālā piedalās trīs aktīvi jaunās mūzikas interpreti - Latvijas Radio koris, orķestris "Rīgas kamermūziķi" un Rīgas Festivāla orķestris, kā arī vieskolektīvs no Vācijas "Das Neue Ensemble".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu